Blade Runner 2: Harrison Ford a režisér oficiálně potvrzeni

Vydáno: 27.02.2015 12:09 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Zatímco se v poslední době mluví hlavně o pokračováních a spin-offech Vetřelce, i jiné sci-fi Ridleyho Scotta čeká reimaginace. Blade Runner 2 byl nyní oficiálně potvrzen, stejně jako obsazení a nový režisér.
Fotografie z filmu  / Blade RunnerPo letech spekulací a dohadů se konečně dočkáváme oficiálního potvrzení ze strany produkční společnosti Alcon Entertainment, která včera vydala tiskovou zprávu. V ní zmiňuje nejen návrat Harrisona Forda do kultovní role replikanta Ricka Deckarda, ale také nového režiséra filmu, jenž na postu vystřídá Ridleyho Scotta, který bude u pokračování figurovat pouze jako producent. Sequel slavné sci-fi, jenž se podle zprávy začne natáčet v létě roku 2016, natočí kanadský režisér Denis Villeneuve, jenž na sebe výrazně upozornil například na Oscara nominovaným dramatem Požáry, v poslední době také povedenými temnými thrillery jako Zmizení nebo Nepřítel.

Scénář k pokračování napsali na základě příběhu Ridleyho Scotta scenárista originálu Hampton Fancher spolu s Michaelem Greenem (Green Lantern, Prometheus 2) - ten se bude odehrávat několik desetiletí po událostech originálu a podle Scotta se v něm Harrison Ford objeví v malé, ale zato klíčové roli v poslední třetině příběhu. Což znamená, že se filmu otevírá vcelku velké pole realizace, které se může vydat vlastní cestou - osobně se těším na Villeneuveovu vizi, protože pokud jeho předchozí snímky něčím vynikaly, byla to právě práce s pochmurnou atmosférou a stupňovaným napětím.

Otázkou zůstává, koho uvidíme v hlavní roli. Že by Jake Gylenhaal?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • - (thornhill, 27.02.2015 12:52) Reagovat

    Dobre že to netočí Scott. by to možno dopadlo ako Prometheus

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY