BD a DVD tipy: útěk před lidmi pod schody

Vydáno: 07.02.2015 10:00 - | foto: facebook tvůrce

Jedinou novinkou hodnou doporučení je Labyrint: Útěk. Především byste ale neměli minout katalogové tituly skrývající méně známé, avšak velmi zdařilé počiny režisérů jako Scott, Craven a - zejména! - Darabont.
Dobrý ročník (Bonton)
BD obal filmu Dobrý ročník / A Good YearRussell Crowe si u Ridleyho Scotta nezahrál pouze v historických velkofilmech (Gladiátor, Království nebeské). Dobrý ročník, který představuje jejich druhou spolupráci z dosavadních tří, je adaptací stejnojmenného románu Petera Maylea o londýnském expertovi v oboru investic, který po svém strýčkovi zdědí vinici na jihu Francie. Z nástinu se zápletka může zdát předvídatelná, ale vývojový vzorec nápravy sobeckého jedince není tak - vzhledem k závěrečnému výhodnému rozhodnutí - jednoznačný. Jak je u Scotta zvykem, i zde se dá opájet samotným stylem: kameraman Philippe Le Sourd za pomocí různých filtrů a způsobu záběrování odlišil Londýn a Provence, skladatel Marc Streitenfeld složil co do použitých nástrojů různorodou, přesto soudržnou kompozici. A i když jde o malý velký film, který je ve Scottově filmografii sympatický i svou absencí velikášských ambicí, DVD i BD je bonusově velmi slušně vybaveno.

Bonus (BD): Mod Pohlednice z Provence - film přehraje s dokumenty: Šachová hra (cca 3 min.), Na cestě (cca 4 min.), Bazén (cca 5,5 min.), Tenisový zápas (4,5 min.), Fanny´s Café (cca 4,5 min.), Večeře (cca 4 min.), Dřez (cca 6 min.), Dobrý život (cca 4 min.). Upoutávky: Kinoupoutávka (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka A (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka B (2,5 min.). TV Spoty: Můj život (cca 15s), Volba (cca 15s), Moudrost (30s), Druhá polovička (30s). Videoklipy: One Good Year (cca 5 min.), Weight Of A Man (cca 3,5 min.). Svědectví (Russel Crose a běžný strach z Boha) (cca 3,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, kastilsky, německy, rusky; Dolby Digital 5.1 španělsky, thajsky; Audio descriptive 5.1 anglicky; Dolby Digital 2.0 polsky (voice-over).  
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, čínské, čínské tradiční, dánské, finské, francouzské, holandské, kastilské, korejské, německé, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské.

Pozn.: bonusové materiály s výjimkou videoklipů obsahují české titulky.

Bonus (DVD): Mod Pohlednice z Provence - film přehraje s dokumenty: Šachová hra (cca 3 min.), Na cestě (cca 4 min.), Bazén (cca 5,5 min.), Tenisový zápas (4,5 min.), Fanny´s Café (cca 4,5 min.), Večeře (cca 4 min.), Dřez (cca 6 min.), Dobrý život (cca 4 min.). Upoutávky: Kinoupoutávka (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka A (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka B (2,5 min.). TV SpotyMůj život (cca 15s), Volba (cca 15s), Moudrost (30s), Druhá polovička (30s). VideoklipyOne Good Year (cca 5 min.), Weight Of A Man (cca 3,5 min.). Svědectví (Russel Crose a běžný strach z Boha) (cca 3,5 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české... 

Doporučená cena: 99 Kč (DVD - digipack), 199 Kč (DVD - amaray), 399 Kč (BD).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Videoklip One Good Year k filmu Dobrý ročník

Koupit na Bontonland.cz


Labyrint: Útěk (Bonton)
BD obal filmu Labyrint: Útěk / The Maze RunnerPokud je v Hollywoodu vedle filmů podle komiksu i jiný výrazný trend, jsou jím adaptace tzv. Young Adult románů, tj. knih o mladých a pro mladé, zasazených do (post)apokalyptického prostředí a vyprávějících o vzdoru jedince proti systému. Nejčastějším problémem jejich celovečerních verzí je, že nedokážou dostatečně přesvědčivě vykreslit fikční svět, čemuž se Labyrint: Útěk důmyslně vyhýbá omezením vyprávění - a tudíž všech dávkovaných informací s výjimkou epilogu - na ústředního hrdinu. Zatímco snímky s hrdinkami se až příliš soustředily na milostnou linii, Labyrint: Útěk ji eliminuje. Rozhodnutí je to na jednu stranu osvěžující, na druhou zavdává důvod k podvratnému čtení příběhu jako gay porna bez pornografických scén.

Bonus (BD):
 Audiokomentáře Wesse Balla; Upoutávka (cca 2 min.); Nepovedené scény; Vystřižené scény (9x, cca 19 min.); Chuckovy deníky (5,5 min.); Galerie fotografií a storyboardů; Film o filmu Navigating The Maze: Zrozený Labyrint (cca 7,5 min.), Vytváření světa (cca 7 min.), Hledání party (cca 9 min.), Film uvnitř Labyrintu (cca 12 min.); Triky (cca 7,5 min.). Vizuální efekty - s volitelným audiokomentářem Wese Balla: Výtah (cca 1,5 min.), Dveře cca (3,5 min.), Noc v Labyrintu (cca 3,5 min.), Přeuspořádání Labyrintu (cca 7 min.), Útok (cca 6 min.), Závěrečný souboj (cca 4 min.), Stavění (cca 5 min.); VFX Breakdown (cca 4 min.). Ruiny (cca 8,5 min., volitelný audiokomentář, možno přehrát ve 3D i ve 2D).  
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, italsky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Audio Descriptive 5.1 anglicky.   
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, francouzské, holandské, italské, maďarské, polské, portugalské, slovenské, španělské, turecké.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české...

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 499 Kč (BD), 599 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Nepovedené scény z filmu Labyrint: Útěk

Koupit na Bontonland.cz

Lidé pod schody (Bonton)
BD obal filmu Lidé pod schody / The People Under the StairsV hororových anebo exploatačních filmech Wese Cravena byl přitomen - mnohdy značně černý - humor. V 70. a 80. letech se ovšem jednalo o pouhé odlehčení vypjaté situace, zatímco v 90. letech došlo k mísení hororu a komedie, a to nejvýrazněji ve Vřískotu a pokračování Vřískot 2. Ještě před nimi ale Craven napsal a režíroval hororovou komedii/komediální horor Lidé pod schody, u které se inspiroval skutečným kalifornským incidentem. Ten smíchal s městskými legendami o strašidelném domě a výsledkem je velmi zábavný nekorektní počin o tyranizování dětí, ve kterém poněkud křečovitě působí společensko-kritický komentář odsuzující rasismus. Díky velmi zdařilému castingu - zejména ústřední psychopatické dvojice v podání Wendy Robie a Everett McGill, kteří jsou sehraní i díky tomu, že ztvárnili manžele již v Městečku Twin Peaks - lze ale tento nedostatek velmi snadno odpustit.

Bonus (BD):
 Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / 1,85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky DTS 2.0 francouzsky, italsky, japonsky, kastilksky, portugalsky, rusky, španělsky.  
Titulky (BD): české, anglické, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, kastilské, korejské, maďarské, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké. 

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (BD).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Upoutávka k filmu Lidé pod schody

Koupit na Bontonland.cz


Majestic (Magic Box)
BD obal filmu Majestic / The MajesticFrank Darabont je znám především jako režisér, který adaptuje předlohy Stephena Kinga - ať již jsou to vězeňské romány jako Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle, které jsou pro svá humanistická vyznění a důraz na herectví velmi dobře přijímány, nebo sci-fi horor Mlha. V Darabontově filmografii je Majestic (neprávem!) opomíjen, protože není spojen se značkou "Stephen King", a nijak závratná návštěvnost měla za následek pouhé uvedení nejprve na videokazetách a později na nosičích pro domácí kina. Na druhou stranu se nelze divit, protože jde o cinefilní záležitost, která osloví úzký okruh publika. Nejvíce to, které je alespoň rámcově obeznámeno se snímky Franka Capry, jimž je v Majestic vzdáván hold (dojde i na soudní přelíčení).

Bonus (BD): Upoutávka (2,5 min.); Vystřižené scény: Pete přijíždí do práce (cca 1,5 min.), Pete jde za šéfem (cca 1 min.), Sanda dává kopačky Peterovi (cca 1,5 min.), Doc a Harry probírají Lukeovu amnézii (cca 1,5 min.), Luke vidí halu (cca 1,5 min.), Probírání oprav (cca 1,5 min.), Adelino první škytnutí (cca 1,5 min.). Film ve filmu: Sand Pirates Of The Sahara (cca 5 min.). 
Obraz (BD): 16:9 / 1,78:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 francouzsky, kastilsky, německy, rusky; Dolby Digital 2.0 česky, portugalsky, španělsky.   
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, čínské, francouzské, japonské, kastilské, korejské, německé pro nesly., polské, portugalské, rumunské, ruské, španělské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Upoutávka k filmu Majestic (2001)

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY