Marvelovský Daredevil brání spravedlnost v prvním traileru

Vydáno: 04.02.2015 16:45 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

V dubnu uvede streamovací služba Netflix první z plánovaných seriálů založených na příbězích komiksového studia Marvel - jako první na řadu přichází slepý ochránce spravedlnosti Daredevil.
Daredevil to na velkých plátnech zkusil už roku 2003 s tváří Bena Afflecka a stala se z toho jedna z nejvysmívanějších komiksových adaptací. Nyní o dvanáct let později přichází druhý a rozhodně ambicióznější pokus, který na to hodlá jít trochu temnější a nekorektnější cestou. Stojí za ním totiž společnost Netflix, která obecně při výrobě nemusí brát ohledy na žádnou cílovou skupinu a podřizování se úřadujícím trendům, proto na projektech nemají tvůrci většinou žádné omezení. Po čím dál napínavějším House of Cards nyní přichází i nová třináctidílná série podle marvelovského komiksu, která na to půjde však jinak než její celovečerní kolegové v kinech.

Už z prvního traileru lze vytušit, že se bude jednat opravdu o tu drsnější a realističtější verzi zrodu moderního superhrdiny bez žádného zbytečného přikrášlování, která spíše než cokoliv ze světa Avengers připomene kriminálku na způsob The Wire nebo Policejního odznaku. Čili seriál na hony vzdálený takovým Agents of S.H.I.E.L.D., který zaujme hlavně temnou atmosférou New Yorku, zajímavě načrtnutým hrdinou a nějakou tou zárukou špinavé a krvavé akce. Zatím to zkrátka vypadá jako trefa Netflixu do černého a snad i úspěšný start televizní komiksové série, která bude v následujících letech pokračovat i s dalšími postavami.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer seriálu Daredevil


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY