Mission: Impossible 5 dorazí do kin o půl roku dříve

Vydáno: 27.01.2015 10:45 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Špiónská série Mission: Impossible se měla se svým pátým dílem vrátit letos o Vánocích, tým agentů vedený Tomem Cruisem však uvidíme již o pět měsíců dříve letos v létě.
Tom Cruise, Simon Pegg ve filmu  / Mission: Impossible - Ghost ProtocolV době, kdy jsou půlroční až roční odklady premiér na denním pořádku, působí aktuální zpráva jako blesk z čistého nebe. Tvůrci dalšího dílu "nemožné" akční série dnes totiž nadělili fanouškům vítaný dárek, a to dřívější uvedení Mission: Impossible 5 do kin. Snímek režírovaný Christopherem McQuarriem měl původně dorazit až 25. prosince letošního roku, nakonec ho však uvidíme o celých pět měsíců dříve, tedy 31. července. Takový přesun je pro dnešní Hollywood takřka nepředstavitelný, ale studiu Paramount se musí nechat, že k tomu mělo pádný důvod.

Tím důvodem je samozřejmě Star Wars: Síla se probouzí. Pokračování slavné sci-fi ságy dorazí 17. prosince a studio automaticky předpokládá, že ovládne celé vánoční svátky (a pravděpodobně velkou část ledna), protože takový očekávaný event si fanoušci budou chtít v kině zopakovat ne jen jednou. Datum 31. července je tak vlastně nejlogičtější volba, protože tam film nemá žádného vážnějšího konkurenta (snad jen remake Bodu zlomu, ale u něj se nepředpokládají vysoké tržby) - před a po premiéře M:I:V vlastně otevírají dva riskantnější blockbustery jako Pixels nebo Fantastic Four, takže by špiónská série měla bez problému ovládnout přelom července a srpna.

Vzhledem k dřívější premiéře bychom se tedy brzy měli dočkat traileru.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY