Top 20 ČR: Zájem o Hobita upadá, ale přesto kraluje

Vydáno: 06.01.2015 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Náskok posledního dílu z trilogie Hobit už nebyl tak výrazný jako doposud a jeho nadvláda se pomalu blíží ke konci. Na paty mu tentokrát sebevědomě šlapal Hodinový manžel, který na stříbrné příčce vystřídal EXODUS.
David Novotný ve filmu  / Hodinový manželPrvní víkend roku 2015 opět ovládl Hobit: Bitva pěti armád stejně jako jeho přechůdce loni. Jeho výdělek ovšem od minulého týdne zhubl o čtyři miliony a výrazně se tak přiblížil ostatním snímkům v žebříčku. Nejblíže se k němu dostala česká komedie Hodinový manžel, která si udržela tržby z minula, čemuž nemohl konkurovat biblický EXODUS: Bohové a králové, který se propadl o pětatřicet procent a připsal si jen něco přes tři a čtvrt milionu korun. To ho odsunulo na bronzovou příčku.

Beze změny zůstaly následující tři pozice, na nichž se znovu seřadily snímky PaddingtonNoc v muzeu: Tajemství hrobky a Tučňáci z Madagaskaru, přičemž posledně jmenovaný si jako jediný z první šestice vydělal víc než minule.
Na sedmičce se umístila novinka Odpad, která si připsala tři čvrtě milionu, což na osmou příčku odsunulo pohádku Sněhová královna. Devítku obsadila premiéra české road-movie Adolfa Ziky Burácení a na desátém místě skončil s drobným polepšením Interstellar.

Fotografie z filmu Avatar / AvatarDo první desítky se tentokrát nevešly snímky Hunger Games: Síla vzdoru 1. část a Návrat blbýho a blbějšího, jejichž výdělek se smrskl zhruba na polovinu. Jedenáctku podruhé v řadě obsadily Divoké historky a na dvanáctou příčku vystoupal Avatar v mimořádné projekci, kterou zhlédlo na tisíc diváků.
Na patnáctku vystoupalo francouzské drama Co jsme komu udělali a šestnácté místo si urvala životopisná novinka Saint Laurent

Následující dvě místa zůstala od minulého víkendu beze změny, ačkoliv Hledání Vivian Maier a Leviatan si připsaly více než dvojnásobný výdělek. Na devatenáctku vyšplhal Příběh Marie a dvacítka patří thrilleru Zmizelá, který se propadl o šedesát sedm procent a sedm míst.

Tento týden nás čekají hned čtyři zajímavé premiéry, z nichž asi největším lákadlem bude americká komedie s Billem Murraym Miluj souseda svého. Představí se také fantasy podívaná Sedmý syn a horor Sama nocí tmou. Z české produkce se na programech kin objeví komedie Fotograf, v niž si hlavní roli zahrál Karel Roden.


TOP 20 ČR: VÍKEND OD 1. 1. 2015
  1. Hobit: Bitva pěti armád 5,9 mil.
  2. Hodinový manžel 4,3 mil.
  3. EXODUS: Bohové a králové 3,3 mil.
  4. Paddington 2,4 mil.
  5. Noc v muzeu: Tajemství hrobky 1,8 mil.
  6. Tučňáci z Madagaskaru 1,3 mil.
  7. Odpad 739 tis. (novinka)
  8. Sněhová královna 697 tis.
  9. Burácení 674 tis. (novinka)
  10. Interstellar 344 tis.

  11. Divoké historky 179 tis.
  12. Avatar 161 tis.
  13. Hunger Games: Síla vzdoru 1. část 150 tis.
  14. Návrat blbýho a blbějšího 133 tis.
  15. Co jsme komu udělali 120 tis.
  16. Saint Laurent 61 tis. (novinka)
  17. Hledání Vivian Maier 47 tis.
  18. Leviatan 44 tis.
  19. Příběh Marie 34 tis.
  20. Zmizelá 34 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY