Co natočí Peter Jackson po Hobitovi?

Vydáno: 18.12.2014 12:34 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros. Pictures

Peter Jackson strávil posledních cca šest let ve Středozemi, nyní je ale jasné, že si od ní dá na dlouhou dobu pokoj. Co by chtěl novozélandský filmař natočit po fantasy trilogii Hobit?
Peter Jackson při natáčení filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of Smaug"Cítíme velkou potřebu na chvíli nepokračovat s dalším hollywoodským blockbusterem, ale jít zpátky a vyprávět nějaké příběhy z Nového Zélandu," prozradil Peter Jackson serveru Variety své budoucí kariérní plány. Zároveň zmiňuje, že by jeho následující film měl mít velmi blízko jeho dramatu Nebeská stvoření, který míchal realistický příběh podle skutečné události a fantaskní rovinu. Což je docela logické, protože šest let ve Středozemi a příprava tří masivních velkofilmů je náročná a vyčerpávající práce. Na neurčito tedy zůstává odložen i sequel Tintinových dobrodružství, které měl Jackson točit ihned po třetím dílu Hobita.

Co ale fanoušky zajímá nejvíce, je to, zda se režisér někdy v budoucnu opět vrátí k látce J. R. R. Tolkiena: "Kdybych měl začít zítra, řekl bych ne, protože bych opravdu uvítal pauzu k pročištění hlavy a natočení mých malých novozélandských příběhů, v nichž nyní leží má vášeň a srdce. Ale zeptejte se mě za dva tři roky, a pravděpodobně bych řekl ano. Bylo by velmi těžké vidět jiného filmaře, jak se vydává do toho světa, protože ho tak trochu emocionálně "vlastním"".

Takže za tři roky trilogie Silmarillionu?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Silmarillion (Jan Kostruh, 21.12.2014 18:15) Reagovat

    Hodně by mně potěšilo kdyby se pustil ještě do poslední Tolkienovy knihy, ta by klidně vydala na dalších několik filmů...

  • neznalost (ALEX, 21.12.2014 19:10) Reagovat

    PJ nestrávil posledních cca 6 let ve Středozemi, ale přinejmenším 15 let, to totiž padlo rozhodnutí natočil Pána prřstenů jako trilogii a ne jeden či dva filmy, jak New Line Cinema jž pár let předtím pláínovala. A Silmarilion se natáčet nedá, neexistuje možnost (aspoň zatím ne) získat autorská práva. Piště prosím fakta, dají se celkem jednoduše zjistit.

  • Žák (Tomáš, 05.10.2016 18:58) Reagovat

    Mohl byste natočit o tom jak skončil Balin, potom bitva o Mórii, a třeba i o Kožních hor jak tam žijí. Děkuji.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY