První trailer: Terrence Malick představuje Knight of Cups

Vydáno: 15.12.2014 22:59 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

V novém filmu Terrence Malicka (Strom života, Tenká červená linie) si zahráli Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman nebo Antonio Banderas. Co prozrazuje Knight of Cups na základě traileru?
Terrence Malick je Michael Bay uměleckých filmů - stále si točí to své a nikdo jiný nedokáže jeho styl, který někdy dovádí až do absurdna, napodobit. Zároveň rozděluje diváky na dvě skupiny, jednu adorující jeho působivé vyprávění obrazem, druhou odmítající jeho zjednodušování univerzálních témat jako typický příklad midcultu (napodobeniny umění). Ale i ten největší skeptik musí uznat, že jeho dlouho očekávaný snímek Knight of Cups vypadá znamenitě a tak trochu staví autorův styl do nového světla.

Hlavně první půle traileru, která je působivým sledem obrazů typicky bloudících postav ve světě, kterému nerozumí (zde Hollywood), nyní však doplněných o atypické záběry z Go Pro kamer a psychedelickou hudbu. Druhá půle zase připomíná to nejlepší (podle toho, co preferujete) z audiovizuální poetiky Stromu života nebo K zázraku. Velká témata skryta v malých činech? Christian BaleCate Blanchett nebo Natalie Portman jsou skvělá volba v tak trochu sebedestruktivním příběhu z Hollywoodu, jenž by mohl být s trochou nadsázky Malickovými Mapami ke hvězdám.

Trailer zhlédněte níže. Snímek si odbude svou premiéru na festivale v Berlíně, česká premiéra zatím není naplánována.

Originální trailer filmu Knight of Cups


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY