Godzilla se v rodném Japonsku dočká dalšího rebootu

Vydáno: 08.12.2014 12:10 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Úspěch amerického blockbusteru Godzilla zřejmě přiměl japonské studio Toho, aby zvážilo svůj vlastní reboot série. K osmadvaceti dílům, jež vznikaly od roku 1954, se přidá i devětadvacátý.
Fotografie z filmu  / GojiraGodzillu z roku 1995 odsoudili, Godzillu z roku 2014 pochválili. Řeč je o japonském filmovém studiu Toho, které stojí za zrodem známého monstra, které se poprvé na plátnech kin objevilo v roce 1954. Od té doby vzniklo celkem 28 (!) pokračování, v nichž se nejznámější popkulturní ikona pokaždé porvala s jiným obřím protivníkem. Posledním příspěvkem originální série je nicméně snímek Godzilla: Final Wars z roku 2004, který platí jako ohlédnutí za celou její historií - nyní bylo však potvrzeno, že neřekla své poslední sbohem.

Zřejmě inspirováno úspěchem Edwardsova letošního blockbusteru studio Toho oznámilo výrobu dalšího pokračování, tentokrát rebootu, který nastartuje novou sérii, která poběží souběžně s tou hollywoodskou. Producent Taichi Udea říká: "Nadešel čas, aby Japonsko udělalo film, který neprohraje s Hollywoodem." Zároveň zmiňuje, že by Godzilla měla reprezentovat Japonsko na světové úrovni během Olympijských her v Tokiu roku 2020.

Zatím samozřejmě nevíme, o čem nová verze bude, ale studio má jasno alespoň v produkčním plánu - začátek natáčení příští rok, premiéra v roce 2016. Sequel americké Godzilly pod vedením Garetha Edwardse dorazí v roce 2018.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY