Zdrojový kód 2 a Želvy Ninja 2 na obzoru

Vydáno: 05.12.2014 16:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Dvojky úspěšných jedniček, tzn. sci-fi Zdrojového kódu a blockbusteru Želvy Ninja, dostaly oficiální zelenou. Kdo se ujme u obou snímků režie a kdy je uvidíme v kinech?
Jake Gyllenhaal ve filmu Zdrojový kód / Source CodeSequely hýbou Hollywoodem, a to i u titulů, u nichž byste rozhodně přídavek nečekali. Jedním z takových počinů je i nízkorozpočtové inteligentní sci-fi Zdrojový kód Duncana Jonese z roku 2011, kde se Jake Gylenhaal vracel v časové smyčce ve snaze najít ve vlaku bombu. I když se tento koncept spíše rozpracovával na půdu televizního seriálu, nyní bylo oficiálně oznámeno, že se dočkáme pokračování v podobě celovečerního filmu - z jedničky se vrací scenárista Ben Ripley, logicky však nemůžeme čekat Duncana Jonese, který má nyní plné ruce s adaptací Warcraftu nebo Jaka Gylenhaala, jehož příběh byl už tak trochu uzavřen. Místo toho se snímku ujme režisérka Anna Foerster (Vikingové II), původně kameramanka filmů jako White House Down nebo Den poté.

Logičtější z hlediska tržeb jsou Želvy Ninja 2, které oficiálně dorazí 3. června 2016. Dvojku ale nenatočí režisér jedničky Jonathan Liebesman, nýbrž David Green, který letos do amerických kin uvedl dětskou found-footage sci-fi Earth to Echo v produkci Michaela Baye (který produkoval i Želvy). V pokračování infantilního blockbusteru bychom se navíc měli setkat s dalšími známými postavami "želvího" universa jako Bebop, Rocksteady, Casey Jones nebo Krang.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY