Top 20 ČR: Hunger Games jsou nejúspěšnější premiérou podzimu

Vydáno: 25.11.2014 12:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Lionsgate

Třetí díl ze série Hunger Games o víkendu opanoval česká kina a připsal si přes deset milionů korun, což je víc než Interstellar se Zmizelou dohromady.
Fotografie z filmu Hunger Games: Síla vzdoru 1. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1Premiéra dobrodružného snímku Hunger Games: Síla vzdoru 1. část o víkendu naprosto suverénně ovládla česká kina, když si připsala přes šestasedmdesát tisíc prodaných lístků a více než deset milionů korun. Tržbami tak daleko předčila předchozí Hunger Games: Vražedná pomsta, které si více než před rokem urvaly jen něco přes sedm milionů. Novinka s Jennifer Lawrence se krom aktuální zlaté příčky může těšit i z titulu třetí nejúspěšnější zahraniční premiéry za letošní rok. Zhruba o milion víc zvládly utržit už jen filmy Jak vycvičit draka 2 a Transformers: Zánik.

Před Pohádkářem se stejně jako minulý týden udržel Interstellar s více než osmisettisícovým náskokem, ale oba snímky se celkově propadly o více než čtyřicet procent. Na čtyřce skončila předpremiéra animovaného snímku Tučňáci z Madagaskaru, která získala skoro dva miliony korun, a v těsném závěsu se umístila Železná srdce, jimž posledně patřil bronz. Na šestce se udržela francouzská komedie Co jsme komu udělali, čímž se dostala jak před Jessabelle, tak před Zmizelou, jejichž tržby se smrskly zhruba na půlku. Do první desítky se vměstnaly ještě snímky Tři bratři a Včelka Mája, které na milion ale už nedosáhly.

Fotografie z filmu Tučňáci z Madagaskaru / Penguins of MadagascarDesítka a jedenáctka zůstaly od posledně beze změny a i přes značné ztráty na tržbách si je udržely Dům kouzel a ŠkatuláciFalešní poldové ve čtvrtém týdnu v TOP 20 vypadli z první desítky a umístili se až na třináctce. Po jednom místě ztratila dvojice snímků Divoké historky a Winx Club - V tajemných hlubinách a šestnáctku si pohlídalo 7 trpaslíků, stejně jako na sedmnáctce setrvalo od premiéry Magické stříbro - hledání kouzelného rohu. Vůbec největšími propadáky víkendu jsou John Wick a Drákula: Neznámá legenda, jejichž výdělek se oproti minulému víkendu vyšplhal sotva na dvacet procent. Do Top 20 se pak na devatenáctou příčku protlačila ještě česká novinka My 2.

Tento čtvrtek uvedou distributoři kromě již zmiňovaných Tučňáků z Madagaskaru také druhý díl úspěšné komedie s Jennifer Aniston Šéfové na zabití 2 nebo americký horor Ouija. Na programech kin najdeme také francouzskou komedii Sex v Paříži nebo český dokumentární snímek Je nám spolu dobře.


TOP 20 ČR: VÍKEND OD 20. 11. 2014
  1. Hunger Games: Síla vzdoru 1. část 10,2 mil. (novinka)
  2. Interstellar 3,6 mil.
  3. Pohádkář 2,5 mil.
  4. Tučňáci z Madagaskaru 1,9 mil. (předpremiéra)
  5. Železná srdce 1,9 mil.
  6. Co jsme komu udělali 666 tis.
  7. Jessabelle 632 tis.
  8. Zmizelá 544 tis.
  9. Tři bratři 479 tis.
  10. Včelka Mája 427 tis.

  11. Dům kouzel 301 tis.
  12. Škatuláci 260 tis.
  13. Falešní poldové 243 tis.
  14. Divoké historky 203 tis,
  15. Winx Club - V tajemných hlubinách 191 tis.
  16. 7 trpaslíků 132 tis.
  17. Magické stříbro - hledání kouzelného rohu 112 tis.
  18. John Wick 105 tis.
  19. My 2 95 tis. (novinka)
  20. Drákula: Neznámá legenda 83 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY