Disneyovská Popelka ztrácí střevíček v prvním traileru

Vydáno: 19.11.2014 16:26 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Příští rok udeří do kin další hraná adaptace klasické disneyovské pohádky, Popelka. Tradiční příběh do filmové podoby převedl režisér Kenneth Branagh v hlavních rolích s Lily James nebo Cate Blanchett.
Hrané adaptace disneyovských klasik pokračují - po Alence v říši divů, Sněhurce nebo Zlobě příští rok uvidíme Popelku, v dalších letech třeba pak Knihu džunglí nebo Krásku a zvíře. Jako první na řadu však přijde ta, která ztratí střevíček. Nový snímek studia Walt Disney vychází z klasické pohádky z roku 1950, která získala tři nominace na Oscara a obecně se řadí k nejlepším animovaným filmům vůbec. Další převyprávění má na starost britský režisér Kenneth Branagh, jenž ve své domovině proslul hlavně propracovanými shakespearovskými adaptacemi (Hamlet, Jindřich V.), dobře se však etabloval také v Hollywoodu, kde natočil komiksový snímek Thor nebo akční film Jack Ryan: V utajení.

Ve své novince však bude zřejmě sahat ke svým klasičtějším kořenům a zcela respektovat výstavbu originálu. Jelikož však jde o další ambiciózní disneyovskou produkci, která hodlá utržit stovky milionů dolarů (Zloba - Královna černé magie například utržila skoro 800 milionů!), utíká pohádkově vystavěný příběh k směsici nadbytečných digitálních triků uzpůsobených cílové skupině diváků. Ústřední dvojici ztvární herecké duo, známé především z televize, Lily James (Panství Downton) a Richard Madden (Hra o trůny), zatímco ve vedlejších rolích se představí osvědčené stálice jako Cate Blanchett a Helena Bonham Carter.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete nový plakát. Film dorazí do kin 13. března příštího roku.

Originální trailer filmu Popelka


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY