BD a DVD tituly: Robinu Hoodovi hrají v Blair requiem

Vydáno: 25.11.2014 07:00 - | foto: Lionsgate

Katalogovky od Magic Boxu udělají největší radost hororovým fanouškům. Vedle již dříve představeného Halloweenu II totiž vychází i Saw a Záhada Blair Witch. Ostatní potěší devadesátkové kulty (Requiem, Robin Hood).
Requiem za sen (Magic Box)
BD obal filmu Requiem za sen / Requiem for a DreamRequiem za sen je film-argument. Někdo může obdivovat jeho působivost, jiný naopak snímek napadat za to, že se jedná o velmi tezovité dílo, které působí především na emoce. Zdánlivě pochvalné prohlášení, že by byl titul vhodný do škol, kde by měl být zaveden do osnov jako povinný v rámci drogové prevence, je tak spíše nezáměrnou kritikou průlomového snímku Darrena Aronofského. K adaptaci románu Huberta Selbyho, Jr., ve které herecky vyniká Ellen Burstyn, je tak lepší přistupovat jako k Aronofského formálnímu experimentu, ve kterém si zkouší různé způsoby návazností v montážních sekvencích a míru subjektivizace ve vyprávění s několika postavami. A to ještě předtím, než se to u něj stane manýrou, případně ozvláštněním v jinak konvenčních hollywoodských snímcích.

Bonus (BD): Featurette: Film o filmu (33:56 min.); Vzpomínky, sny a závislosti (19:07 min.); Anatomie scénáře (5:36 min.); Životní příběh Tappyho Tibbonse (7:24 min.). Vystřižené scény (12:02 min.). Upoutávky: Teaser (1:26 min.), Trailer (1:33 min.), Televizní spoty (43 s.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS-HD Master 2.0 česky.
Titulky (BD): české.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 19. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Featurette Anatomie scénáře k filmu Requiem za sen

Robin Hood: Král zbojníků (Magic Box)
BD obal filmu Robin Hood: Král zbojníků / Robin Hood: Prince of ThievesRidley Scott ve své verzi Robina Hooda ukázal, co je za legendou - proč vzniká, kdo a co se za ní skrývá. Kevin Reynolds naopak počátkem 90. let natočil romantizující (a pro někoho právě z těchto důvodů nepřijatelný) pohled na postavu zbojníka, který bohatým bral a chudým dával. Robin Hood: Král zbojníků u nás vychází podobně jako Amadeus, tj. v režisérské - oproti kinosestřihu skoro o patnáct minut delší - verzi. Nejvýraznější změnou je přidání linie s čarodějnicí, která už tak dost černobílý film přibližuje více pohádce. Kdo má v České republice dříve vydané 2DVD, neměl by se ho zbavovat, protože na blu-rayi nenajde žádný bonusový materiál, který měl u staršího typu nosiče podobu audiokomentáře, filmu o filmu, rozhovorů, videoklipu, upoutávek a ukázek ze soundtracku.

Bonus (BD): Film je distribuován bez bonusových materiálů.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): .
Titulky (BD): české.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 19. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Videoklip k filmu Robin Hood: Král zbojníků

Saw: Hra o přežití (Magic Box)
BD obal filmu Saw: Hra o přežití / SawSaw: Hra o přežití byla nízkorozpočtová hororová senzace, která se dočkala čím dál více pokračování (distribuovaných do kin vždy příznačně na Halloween) a která udělala jméno režisérovi Jamesi Wanovi. S odstupem let vyniknou zápory, jako jsou slabší herecké výkony dvou uvězněných, retardační funkce vyšetřování ve vyprávění a určitá míra překombinovanosti, protože spíš než o skládačku jde o konstrukt. Působivost v závěru je dána hudbou, už ne tolik (pro někoho překvapivou) pointou. Přesto první díl zůstává nejzdařilejším přírůstkem do Saw série, protože víc než na fyzické mučení se soustřeďuje na to psychické. Na blu-ray disku si budete muset vystačit pouze s filmem (v kinoverzi), protože bonusy se na něj - na rozdíl od zahraničních edic, kde jsou audiokomentáře, dokumenty, rozhovory, videoklipy či storyboardy - nedostaly. Pro hororového fanouška tak je lepší volbou Halloween II, který taktéž vychází v těchto dnech jako katalogový titul Magic Boxu.

Bonus (BD): Film je distribuován bez bonusových materiálů.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD/ 1.78:1.
Zvuk (BD): DTS anglicky; DTS-HD Master 5.1 česky.
Titulky (BD): české.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 19. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz


Režisér a scenárista o Saw

Záhada Blair Witch (Magic Box)
BD obal filmu Záhada Blair Witch / The Blair Witch ProjectZáhada Blair Witch je jeden z nejúspěšnějších nízkorozpočtových filmů vůbec. Kultovní počin, jehož způsob propagace (spoléhání se na do té doby nepříliš známý virální marketing) je mnohem pozoruhodnější než dílo samotné, nyní vychází na modrém disku. Na něm vedle filmu, jehož obrazová a zvuková kvalita odpovídá (post)produkčním nákladům a záměrům, fanoušci najdou i bonusový materiál. Přijdou sice o audiokomentář tvůrců, ale to jim vynahradí dokument mapující celý fenomén a několik (ne až tak odlišných) alternativních konců. Ostatní se nejspíš obrátí k nepřiznanému inspiračnímu zdroji v podobě Cannibal Holocaust, který na rozdíl od Záhady Blair Witch vyvolává kontroverze dodnes a který stojí za pozornost díky svému přesahu a k dění kontrastnímu použití hudby.

Bonus (BD): Prokletní Blair Witch (42 min.); Objevte techniku natáčení (5 min.). Alternativní konce: Konec č. 1 (2 min.), Konec č. 2 (2 min.). Upoutávky: Upoutávka (0:34 min.), Teaser 1 (0:39 min.), Teaser 2 (0:47 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.33:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 19. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Dokument Fenomén Blair Witch



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY