Asimovova Nadace vznikne na HBO pod vedením Nolana

Vydáno: 11.11.2014 11:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Ne však Christophera, ale jeho bratra Jonathana, který je zároveň spoluautorem scénáře většiny jeho filmů, včetně posledního Interstellar. Právě zkušenosti z něj by mohl využít při obdobně laděné Nadaci.
Jonathan Nolan při natáčení filmu Interstellar / InterstellarS kariérou Christophera Nolana vás seznamovat nemusíme (viz tady a tady), některé jeho filmy by však jen těžko vznikly bez přispění jeho bratra Jonathana. Ten nejprve napsal krátkou povídku Memento Mori, podle níž Chris natočil Memento, dále je spoluautorem scénářů k snímkům jako Dokonalý trik, Temný rytíř, Temný rytíř povstal a Interstellar. Kromě filmové činnosti se věnuje i té televizní - kromě kriminálního seriálu Lovci zločinců, který nyní vysílá svou čtvrtou sérii, do budoucna plánuje také hvězdně obsazený remake sci-fi Westworld, jenž dorazí někdy příští rok na HBO.

Pro stanici, která není jen televize, však napíše a natočí i další seriál, a to adaptaci knižní sci-fi trilogie Isaaca Asimova Nadace. Jedna z nejrespektovanějších klasik by vlastně s trochou nadsázky mohla být takový Interstellar převedený do seriálové podoby, protože stejně jako film jeho bratra pojednává o osidlování planet...ale v daleké budoucnosti. V ní lidé žijí již rozprostřeni po celém vesmíru pod vládou Galaktické říše, která se však má zanedlouho rozpadnout. Alespoň to předpoví jedna z hlavních postav, psychohistorik Hari Sheldon, který dá dohromady tým největších mozků říše, jenž mají na opačném konci Galaxie založit novou naději pro lidstvo - Nadaci.

Zdroj: The Wrap


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY