TOP 20 ČR: Interstellar ostrouhal, česká kina o víkendu ovládl Pohádkář

Vydáno: 11.11.2014 09:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Dlouho očekávaná premiéra Nolanova sci-fi bijáku Interstellar se v kinech sešla s českou novinkou Pohádkář a vítězně z toho překvapivě vzešlo romantické drama Vladimíra Michálka. Bronz si pohlídala Zmizelá.
Matthew McConaughey, Christopher Nolan při natáčení filmu Interstellar / InterstellarAč byly půlnoční premiéry vyprodány dlouho dopředu a Interstellar bylo co do filmů nevyhledávanější heslo, nakonec to na zlato nestačilo. Stejně jako za mořem ho o premiérovém víkendu předstihla jiná z novinek. A zatímco v Americe si zlato urval animák (popularita animovaných snímků u nás se mánii v USA nemůže vůbec rovnat), v tuzemských kinech se nejvýdělečnějším snímkem stalo české drama Pohádkář. Adaptace románu Barbary Nesvadbové přitáhla do kin skoro padesát šest tisíc diváků a za premiérový víkend si přišla na více než osm milionů korun. Interstellar zaostal za jedničkou zhruba o tři sta tisíc a to i navzdory faktu, že ho promítalo o třicet kin více než Pohádkáře.

Minule vítězná Zmizelá se horkým novinkám pochopitelně nemohla rovnat a se svým milionem a čtvrt se zařadila na třetí příčku. Bramborovou pozici těsně získala australsko-německá novinka Včelka Mája a na pětku klesla francouzská komedie Co jsme komu udělali.

Jiří Macháček, Anna Linhartová ve filmu  / PohádkářZe čtyřky na šestku klesla novinka z minula Falešní poldové, jejíž tržby poklesly o osmatřicet procent. Naopak Tři bratři si udrželi sedmou příčku a vydělali o chlup víc než posledně. Obrovský sešup potkal dobrodržný snímek Drákula: Neznámá legenda, který se propadl z dvojky až na osmou příčku. Více než třetinu odečitali také John Wick a Škatuláci, ale jejich půlmilionové tržby stačily, aby se ještě vměstnali do první desítky. To už se nepodařilo Annabelle.

O pět přícek na jedenáctku klesla novinka z minulého víkendu Winx Club - V tajemných hlubinách, zatímco Dům kouzel, který si připsal skoro totožný výdělek jako minulý týden, se posunul pouze o dvě novinkové příčky. Třináctku obsadily stejně jako minule Divoké historky, ačkoliv si vydělaly skoro o pětatřicet procent méně, na patnáctku si pak polepšil animák 7 trpaslíků.

Fotografie z filmu Falešní poldové / Let's Be CopsPo pěti místech si pohoršily snímky Andělé všedního dne a Soudce, jejichž tržby se smrskly na slabou polovinu těch minulých, a podobně dopadl také akční snímek s Liamem Neesonem Mezi náhrobními kameny. Na osmnáctce skončila komedie Fakjů pane učiteli a do žebříčku se po krátké absenci zase vrátil animák Jak vycvičit draka 2.

Polovina listopadu přinese další nálož novinek, z nichž za pozornost rozhodně stojí válečný film s Bradem Pittem Železná srdce nebo životopisný snímek Get on Up - Příběh Jamese Browna. Po Annabelle se dočkáme dalšího hororu s velmi podobným názvem Jessabelle. Premiéru si odbudou také dva evropské snímky Leviatan a Kukuřičný ostrov, na němž se podílela i Česká Republika nebo první z vánočně laděných filmů Magické stříbro - hledání kouzelného rohu. Poslední novinkou bude dokumentární snímek Pavel Wonka se zavazuje.


TOP 20 ČR: VÍKEND OD 6. 11. 2014

  1. Pohádkář 8,1 mil. (novinka)
  2. Interstellar 7,9 mil. (novinka)
  3. Zmizelá 1,2 mil.
  4. Včelka Mája 1,0 mil. (novinka)
  5. Co jsme komu udělali 953 tis.
  6. Falešní poldové 739 tis.
  7. Tři bratři 738 tis.
  8. Drákula: Neznámá legenda 620 tis.
  9. John Wick 541 tis.
  10. Škatuláci 487 tis.

  11. Winx Club - V tajemných hlubinách 476 tis.
  12. Dům kouzel 455 tis.
  13. Divoké historky 302 tis.
  14. Annabelle 295 tis.
  15. 7 trpaslíků 221 tis.
  16. Soudce 199 tis.
  17. Andělé všedního dne 199 tis.
  18. Fakjů pane učiteli 168 tis.
  19. Mezi náhrobními kameny 151 tis.
  20. Jak vycvičit draka 2 115 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY