Poslechněte si podcast: Za kým vede Cronenbergova Mapa ke hvězdám?

Vydáno: 31.10.2014 20:00 - | foto: facebook tvůrce

"Davidové" mají na svém kontě dva nejlepší kinofilmy (nejenom) tohoto měsíce. První - Fincher - říjen odstartoval manželským procedurálem Zmizelá, druhý - Cronenberg - ho uzavřel existenciální romancí Mapy k hvězdám.
David CronenbergZopakujme si, že podcast je označení pro audiozáznam pořadu věnovaném určitému tématu a že na domácí scéně vedle Odvážných palců a Čelistí můžete poslouchat i Coming Soon (každé liché úterý od půl osmé večer). Poslední jmenovaný, spojený s rádiem UP AIR u Univerzity Palackého v Olomouci, má oproti dříve zmíněným výhodu, že jeho díly mohou být i tematicky zaměřené. Začátkem měsíce jsme vás upozorňovali na speciál o Davidu Fincherovi, ve kterém byla řeč o jeho připravovaných projektech, počátcích, poetice a o jeho desátém celovečerním počinu Zmizelá.

Je konec měsíce a můžete si poslechnout další zvláštní vydání, které je tentokrát o tvorbě Davida Cronenberga: mediálním image, opakujících se a napříč filmy rozvíjejících se tématech a o v Cannes oceněné novince Mapy ke hvězdám. A pozor, tentokrát máte na vybranou mezi dvěma sestřihy. První je určený pro širokou veřejnost, protože je zkrácený, je na něm patrný zásah cenzury (vypípané výrazy, absentuje prezentace sexuality) a převládá písňový doprovod. Druhý má podobu hrubého sestřihu, do kterého nebylo výrazněji zasahováno, protože je oproti prvnímu o cca čtvrt hodinu delší, nic v něm není vypípáno, obsahuje navíc probírané téma sexu(alit) a převládá orchestrální doprovod.

"Vykleštěná" verze je rytmicky vyváženější, "neposkvrněná" dalšími zásahy zase živější a informačně bohatší. Výběr je na vás, ale pro obě platí, že kdo uhádne, z jakých filmů jsou použity skladby, ten či ta získá vstupenky do olomouckého Premiere Cinemas. A nezapomeňte, Long Live the New Flesh!

Necenzurovanou verzi si poslechněte tady. Navštívit můžete také facebookové stránky.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY