Captain America: Civil War jako nejdůležitější marvelovka?

Vydáno: 29.10.2014 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Stále nemáte přívalu marvelovských novinek dost? Čtete poctivě každou a pozastavujete se nad titulkem, protože v dřívější novince byl Thor: Ragnarok označen jako nejdůležitější marvelovka Fáze III? UPDATE: Video.
Alternativní plakát filmu Captain America: Návrat prvního Avengera / Captain America: The Winter SoldierJe diskutabilní, která marvelovka se v rámci Fáze III ukáže jako nejklíčovější. Shrňme si nejprve známá fakta o Captain America: Civil War. Premiéra třetí části Kapitána Ameriky byla stanovena na 6. května 2016 a na režisérské stoličky se opětovně posadí bratři Russoové. Jako předloha pro završení kapitánovské trilogie posloužil stejný komiksový crossover Civil War. I ve filmu se spojí Captain America s Iron Manem a Black Pantherem, který se ve snímku představí poprvé.

Klíčový ale bude vztah mezi Kapitánem Amerikou a Iron Manem, jejichž neshody byly naznačeny již v Avengers. (A kdo viděl klip z Avengers: Age of Ultron, který byl součástí odvysílaného dílu Agents of S.H.I.E.L.D., ví, že se spory budou ještě více prohlubovat).

Pokud jste četli předchozí marvelovské novinky, víte, že Captain America/Rogers a Iron Man/Tony Stark se neshodnou na jedné podstatné věci. Události v Avengers: Age of Ultron s největší pravděpodobností povedou k tomu, že dojde k tzv. Superhero Registration Act, tj. k povinné registraci superhrdinů u institucionalizovaných složek. Iron Man bude pro (nepřekvapivě, když od samého začátku netajil svou civilní identiu), Kapitán Amerika bude proti (překvapivě, když se ví, kým je, ale nepřekvapivě, protože zastává liberální hodnoty a registraci bere jako porušení lidských práv a svobod).

Civil WarDále čtěte jenom na vlastní nebezpečí, protože budou následovat spoilery, i když nikdo neručí za to, že půjde o věrnou adaptaci. V grafickém románu Civil War byl Kapitán zatčen, ale pro nás je mnohem důležitější, že krátce na to byl ve své vlastní řadě... zastřelen na příkaz arcizáporáka Red Skull(a). Ví se, že Chris Evans (představitel komiksového superhrdiny, o kterém je tato novinka) má po zakončení "své" trilogie smlouvu na ještě jeden film.

Čeká jím hranou postavu stejný osud jako na stránkách grafické předlohy? Pokud ano, Kapitána Ameriku uvidíme zemřít v Avengers: Infinity War - Part I., případně Avengers: Infinity War - Part II. Lze očekávat hrdinské obětování, které vykoupí škody, jež napáchá jako muž na druhé straně zákona v Captain America: Civil War. Nezapomínejme, že ve hře je ještě zničení rodiště Thora a jeho smrt. Která z postav si to dle vás schytá? Komu byste to přáli víc?

Kevin Feige o Captain America: Civil War


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • no setešim zevšeho nejvc... (tomas, 15.12.2015 20:20) Reagovat

    no setešim zevšeho nejvc

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY