Box Office: Železná srdce sesadila z trůnu Zmizelou

Vydáno: 20.10.2014 07:00 - Václav Limberk | foto: collider.com

Po dvou týdnech se válečné novince Železná srdce podařilo překonat kralování Zmizelé. Výborně se vedlo také novému animáku Kniha života, ale špatně si vedla romance Co s láskou.
Fotografie z filmu Železná srdce / FuryVše běželo podle papírových předpokladů a tak aktuální válečné drama Železná srdce, v němž hlavní role hraje pětičlenná posádka tanku v čele s Bradem Pittem, splnila svou roli favorita. Po silném pátečním nástupu s tržbami 8,8 milionu překonala i Kapitána Phillipse (8,5 mil.) z loňského října a vedla si o poznání lépe než letošní válečná oddechovka Památkáři (6,9 mil.). Na druhou stranu Železná srdce zaostala například za nedávnými premiérami Equalizera (12,5 mil) a Zmizelé (13,2 mil.). Za víkend si celkově válečné drama režiséra Davida Ayera připsalo slušných 23,5 milionu.

Zmizelá i po třech týdnech dokazuje, že je stále v kurzu a diváci na ni stále chodí. Obsadila druhé místo a již překonala stomilionovou hranici a vypadá to, že brzy překoná na domácích tržbách i prozatím Fincherův komerčně nejúspěšnější americký snímek, kterým je Podivuhodný případ Benjamina Buttona (127,5 mil.) - je dost pravděpodobné, že Zmizelá Buttona překoná v dalších dvou týdnech. Na třetím místě se jen s těsným odstupem umístila druhá novinka Kniha života s rovnými sedmnácti miliony.

Fotografie z filmu Kniha života / The Book of LifeTomuto animovanému filmu studia Reel FX, za jehož výrobou stál Guillermo del Toro, se vedlo lépe než loňskému Ptačímu úletu (15,8 mil.), který byl prvním celovečerním animákem z produkce tohoto studia. Ve srovnání s nedávnými Škatuláky (otvírák za 17,3 mil.) Kniha života jen maličko zaostala. Zatímco konkurenční Škatuláky u nás uvidíme již tento týden, Kniha života u nás prozatím distribuční premiéru stanovenou nemá.

Producenti novinky z minulého týdne, rodinné komedie Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day si již mohou po dvou týdnech mnout ruce, neboť na svém relativně nízkorozpočtovém projektu za 28 milionů určitě neprodělají. Již nyní její tržby překonaly svůj rozpočet o necelých 10 milionů. Na pátém místě se umístila třetí novinka týdne, romance Co s láskou, která se hraje už i u nás. Jedná se o devátou adaptaci knižní předlohy Nicholase Sparkse specializujícího se na tento žánr. Ovšem desetimilionové tržby jsou ve srovnání s loňským Bezpečným přístavem (otvírák za 21 mil.) jasným propadem a jedná se o zatím nejhorší výsledek, který skončil i za dosud nejhorším otvírákem Sparksových adaptací, který měla Dlouhá cesta (12 mil.).

Fotografie z filmu Drákula: Neznámá legenda / Dracula UntoldPoměrně rychle opadl zájem o digitální rejdy Drákuly: Neznámé legendy, který se z minulého druhého místa propadl o čtyři pozice a prozatím má na svém kontě slabých 40 milionů oproti sedmdesátimilionovému rozpočtu. Drákulovi se daleko lépe vede v zahraničí, kde už sahá k hranici 100 milionů. O něco menší propad zaznamenal Soudce na sedmém místě a po třech týdnech se pozvolna propadá i Annabelle, za kterou už američtí diváci utratili rekordních 74 milionů oproti šest a půl milionovému rozpočtu. Zbývající místa první desítky uzavírají slušně vydělávající Equalizer Labyrint: Útěk

Příští týden se pořadím pokusí zamíchat především dvě novinky. První bude akční thriller John Wick, s kterým se na plátna vrací Keanu Reeves, a potom ještě horor s nicneříkajícím, ale tajuplně znějícím názvem Ouija.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 17.10.2014

 1. Železná srdce 23,5 mil. (novinka)
 2. Zmizelá 17,8 mil.
 3. Kniha života 17 mil. (novinka)
 4. Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day 12 mil.
 5. Co s láskou 10,2 mil. (novinka)
 6. Drákula: Neznámá legenda 9,8 mil.
 7. Soudce 7,9 mil.
 8. Annabelle 7,9 mil.
 9. Equalizer 5,4 mil.
10. Labyrint: Útěk 4,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY