Foto: Vyhublý Mark Wahlberg v ambiciózním Gamblerovi

Vydáno: 14.10.2014 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Mark Wahlberg jako profesor? Zdánlivě netradiční volba, u které bude muset divák potlačit svou nedůvěru, aby na castingové rozhodnutí přistoupil. Hraje ovšem roli v remaku filmu, v jehož předobrazu byl James Caan.
Mark Wahlberg ve filmu  / The GamblerČeskoslovenský rodák Karel Reisz se v zahraničí proslavil jako tvůrce Free Cinema, resp. britské "nové vlny" s rozhněvanými mladými muži, přestože velkým počtem filmů k těmto "hnutí" zrovna nepřispěl. (Momma Don't Allow jako součást Free Cinema, V sobotu večer, v neděli ráno jako průkopník britské nové vlny). Málokdo ale ví, že režíroval i žánrovku - thriller - GamblerJamesem Caanem v hlavní roli. 

Ta ale vejde do širšího povědomí díky tomu, že Rupert Wyatt natočil stejnojmenný remake s Markem Wahlbergem v hlavní roli. Možná nezvyklé rozhodnutí, když má hrát postavu, která se živí jako profesor literatury na vysoké škole (!). Na druhou stranu se má ale vypořádat s lidmi, kteří po něm chtějí zpátky peníze, které prohrál, protože vedle přednášení je i gambler.

S vědomím, že Caan byl za svůj výkon nominován na Zlatý glóbus, je pochopitelné, proč měl Wahlberg zájem o roli. Bylo oznámeno, že 10. listopadu bude premiéra na AFI Festu a od 19. dubna příštího roku bude snímek k vidění v angloamerických kinech. Termín uvedení a premiéra na festivalu nasvědčuje tomu, že si studio od snímku slibuje nějaké ty nominace na výroční ceny.

V galerii najdete trojici nových fotografií.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY