Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 9. 2014 - 2. 10. 2014

TV tipy: Tři dny s kmotrem mezi vlky

Vydáno: 26.09.2014 09:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hodně solidní a rozmanitou nabídku připravily tento týden tuzemské televizní stanice. Mimo zakončení kmotrovské trilogie se tedy můžete těšit třeba na premiérové zařazení thrillerů Mezi vlky a Tři dny ke svobodě.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zmizení Alice Creedové (The Disappearance of Alice Creed) (pátek 26. 9., ČT2, 22.55 - 00.30)

Plakát filmu Zmizení Alice Creedové / The Disappearance of Alice CreedPo všech stránkách komorní a nízkorozpočtový britský kriminální thriller je více než slušným autorským debutem J Blakesona. Ten v úvodní půlhodině předvádí opravdu perfektní práci a rozehrává zajímavý příběh, jemuž nechybí atraktivita, nápad a atmosféra. Velmi dobrá je práce s napětím, které je šponováno místy k nesnesení. Výsledku pomáhá i výtečná trojice herců ve složení Gemma Arterton, Martin Compston a Eddie Marsan. Zamrzí jen to, že se tu objevuje až moc překvapivých zvratů, tempo ke konci hodně zvolní a samotný závěr v kontextu celého filmu dost vyšumí. Solidní žánrovka.

Synopse: Bývalí trestanci Vic (Eddie Marsan) a Danny (Martin Compston) chystají únos dívky (Gemma Arterton) z bohaté rodiny. Malý domek tak přestavují na důkladnou a zvukotěsnou celu, kam plánují děvče odnést, připoutat k posteli a požadovat po otci dva miliony liber. Ačkoli si oba myslí, že jejich plán je dokonalý, netuší, že jejich budoucí oběť je chytřejší, než se zdálo.

Zajímavost: Natáčení, které probíhalo většinou chronologicky, trvalo pouhé dva týdny.

Oficiální trailer filmu Zmizení Alice Creedové / The Disappearance of Alice Creed

Mezi vlky (The Grey) (sobota 27. 9., Prima, 22.00 - 00.25)

Český plakát filmu Mezi vlky / The GreyDobrodružný thriller, jehož přijetí je dodnes rozporuplné, zaujme hned v úvodu výtečně a sugestivně natočenou leteckou havárií. Režírující Joe Carnahan ale ani po ní nezvolní a servíruje těžce depresivní a bezvýchodnou atmosféru a motivaci hlavní postavy objasňuje v pomalých a zdánlivě zbytečných flashbacích. Největším trumfem je Liam Neeson v titulní roli, jenž film utáhne zcela sám a jen potvrzuje pozici největšího "drsoně" své generace. O to větší škoda je, že důležití vlci jsou viditelně digitální, používáni tím nejlacinějším způsobem a jejich útoky jsou dost nepřehledné a zmatené. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Skupina ropných vrtařů, která po většinu roku těžce pracuje v aljašské rafinérii, se chystá na zaslouženou dovolenou. Jenomže při cestě domů je zastihne krutá bouře a letadlo se zřítí kdesi v bohem zapomenuté oblasti. Zahyne téměř celá posádka s výjimkou osmi mužů, kteří jsou odkázáni sami na sebe. Do jejich čela se staví Ottway (Liam Neeson), který v rafinérii odháněl vlky. A právě ti jsou teď největším nepřítelem přeživších.

Zajímavost: Neeson si v rámci přípravy na roli údajně pochutnal i na sušeném vlčím mase.

Český trailer filmu Mezi vlky / The Grey

Tři dny ke svobodě (The Next Three Days) (sobota 27. 9., ČT1, 23.35 - 01.45)

Český plakát filmu Tři dny ke svobodě / The Next Three DaysNejvětší předností nenápadného kriminálního dramatu je naprostá realističnost. Režisér a scenárista Paul Haggis totiž zobrazil, jak to zřejmě vypadá, když se naprostý amatér rozhodne plánovat útěk z vězení. Neopomněl ale ani odpovídající atmosféru a skvělou práci s napětím, která je místy ukázková. Taktéž akce je přehledná a má velmi slušné tempo. V hlavní roli se objeví vynikající a potřebně civilní Russell Crowe, jemuž zdatně sekunduje Elizabeth Banks, přehlédnout byste neměli ani camea Liama Neesona a Briana Dennehyho. Vytýkat tak můžeme jen přetaženou stopáž a zbytečně "vyměklý" a doslovný závěr. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Život Johna Brennana se úplně obrátí ve chvíli, kdy je jeho manželka Lara (Elizabeth Banks) zatčena a uvězněna za vraždu, kterou údajně nespáchala. Tři roky se pokouší shánět důkazy, soudce ale nepřesvědčí a žena je definitivně odsouzena. John se tak rozhodne k naprosto zoufalému činu - bez jakýchkoli zkušeností se pokusí milované osobě pomoci v útěku z vězení. 

Zajímavost: Banks navštívila v rámci příprav ženskou věznici a strávila pár hodin v malé cele. 

Český trailer filmu Tři dny ke svobodě / The Next Three Days

Křehké vztahy (neděle 28. 9., Nova, 13.10 - 15.00)

Plakát filmu  / Křehké vztahyOpomíjené a zapomenuté drama Juraje Herze potěší hned několika věcmi. Jednak velmi autenticky evokuje atmosféru šedesátých a sedmdesátých let v Československu, jednak nabízí na svou dobu neobyčejně vypadající hrdiny a v neposlední řadě ukazuje tzv. máničky v lidském a příjemném světle. Za zmínku stojí i nádherně nasnímaná zimní krajina. V hlavní roli exceluje charismatický Vladimír Kratina, jehož doplňují třeba Vladimír Menšík, Jiří Štěpnička nebo Zora Ulla Keslerová. Výraznými zápory budiž snad jen pomalejší tempo v druhé polovině a zvláštní zakončení. Tuzemská rarita.

Synopse: Tadeáš Falk (Vladimír Kratina) není žádný svatoušek a má za sebou dost pestrou minulost, v níž nechybí ani pobyt ve vězení. Nyní se ale rozhodl usadit a začal pracovat jako řidič v masokombinátu. Navíc navázal milostný vztah se svobodnou matkou Bárou (Zora Ulla Keslerová). Jenže právě tato skutečnost se stane trnem v oku některým lidem a institucím. 

Zajímavost: Film je adaptací románu Václava Duška.

Televizní spot filmu Křehké vztahy

Mizerná banda (Bad Company) (neděle 28. 9., Fanda, 17.00 - 18.40 / pondělí 29. 9., 14.05 - 15.40)

Plakát filmu Mizerná banda / Bad CompanyU nás prakticky neznámý western není úplně typickým zástupcem žánru. Režisér a spoluscenárista Robert Benton se v něm rozhodl ukázat Divoký západ z pohledu dítěte, což se mu relativně vydařilo. Je tedy nutné přijmout fakt, že nic není idealizované, ke klasickému romantickému pojetí to má celé na míle daleko a místy nechybí ani brutalita. Úplně absentují naopak humor a napětí, což je trošku problém. V hlavní roli uvidíte tehdy začínajícího Jeffa Bridgese, vedle něhož se neztratili ani Jim Davis a David Huddleston. Tip pro milovníky netradičních žánrovek.

Synopse: Drew Dixon (Barry Brown) se na útěku před odvodem do armády setkává s bandou dobrodruhů, kterou vede dezertér Jake Rumsey (Jeff Bridges). Ten ho přesvědčí, aby se k nim přidal. A ačkoli Drewa všichni ostatní moc nevítají, on si brzy získává jejich přízeň. 

Zajímavost: Známá rocková kapela Bad Company byla pojmenována právě po tomto filmu.

Originální trailer filmu Mizerná banda / Bad Company

Kmotr III (The Godfather: Part III) (pondělí 29. 9., Nova Cinema, 20.00 - 23.25 / úterý 30. 9., 02.15 - 05.45)

Plakát filmu Kmotr III / The Godfather: Part IIIZavršení legendární mafiánské trilogie vzniklo po šestnácti letech, a ačkoli je trošku poplatné devadesátým létům tím, že dává více prostoru akci a obecně je považováno za nejslabší díl, jde o prvotřídní podívanou. Režisér Francis Ford Coppola si znovu vyměřil dlouhou stopáž, kterou využívá k prohlubování vztahů mezi postavami, představení postav nových a samozřejmě všudypřítomné atmosféře organizovaného zločinu a velké rodiny. V hlavní roli znovu exceluje Al Pacino, jehož ale místy zastiňuje na Oscara nominovaný Andy García. Jediné, co se tvůrci moc nepovedlo, bylo obsazení dcery Sofie do jedné z úloh, neboť ta si vysloužila velkou (a zaslouženou) kritiku. Absolutní klasika.

Synopse: Stárnoucí Michael Corleone (Al Pacino) dál ovládá své impérium, snaží se ovšem obchody legalizovat. Svůj zájem přesouvá k nemovitostem a investičním bankám, zároveň se z něho stává zbožný muž, který si zajišťuje přízeň Vatikánu. Za svého nástupce jmenuje Vincenta Manciniho (Andy García), nelegitimního potomka Sonnyho. Jenže minulosti nelze utéct a ta se začne brzy ozývat.

Zajímavost: Snímek vznikl (na rozdíl od předchozích částí) prakticky celý v Itálii.

Originální trailer filmu Kmotr III / The Godfather: Part III

Koralína a svět za tajnými dveřmi (Coraline) (pondělí 29. 9., Prima, 23.25 - 01.30)

Český plakát filmu Koralína a svět za tajnými dveřmi / CoralineI když je pět let starý snímek animovaný, pro dětského diváka primárně určen není. Režírující Henry Selick se v něm chopil předlohy Neila Gaimana a prokázal neuvěřitelnou tvůrčí invenci a divákovi naservíroval temnou a vizuálně lahůdkovou podívanou, která se hned tak neomrzí. Nechybí jí samozřejmě gotická atmosféra a styl a zvláštní, někdy poněkud zvrácený humor. Na škodu jsou jen zbytečné množství karikaturních postav a samotný závěr, který připomíná videohru. Výborná záležitost.

Synopse: U jedenáctileté Koralíny pomalu raší puberta, takže vše vnímá mnohem citlivěji. Je pro ni tak dost těžké, že se musela z města přestěhovat kamsi do "pustoprázdna", kde na ni rodiče nemají čas a jediným vrstevníkem je otravný kluk Wybie. Jednoho dne ale holčička objeví tajné dveře, za nimiž na ni čeká překvapení v podobě alternativního světa, který je úplně jiný než ten její. 

Zajímavost: Všechny loutky jsou ze silikonu a pěnového latexu, uvnitř je železo.

Český trailer filmu Koralína a svět za tajnými dveřmi / Coraline

Podobizna (úterý 30. 9., ČT2, 00.10 - 01.40)

Plakát filmu  / PodobiznaZcela zapomenuté a neznámé československé poválečné psychologické drama s prvky hororu překvapí tím, jak funguje i po mnoha letech. Režírující Jiří Slavíček se tehdy nemusel podbízet divákovi, čehož využil k vytvoření hodně hutné a depresivní atmosféry, v čemž mu pomohla i fascinující černobílá kamera, která si výtečně pohrála se světlem a stínem. Zmínit se musí i dokonale gradované napětí a perfektní studie rozpadu osobnosti. V hlavní roli jednoznačně exceluje uhrančivý a děsivý Vladimír Šmeral. Další tuzemská rarita.

Synopse: Malíř Roman (Vladimír Šmeral) namaluje podobiznu starého muže těsně před smrtí. Netuší ale, že jde o velice zlého člověka, jehož negativní energie se přesunula do obrazu. Ten tak toho, kdo je v jeho blízkosti, nebezpečně a děsivě ovládá. 

Zajímavost: Snímek je adaptací stejnojmenné povídky Nikolaje Gogola.

Ukázka z filmu Podobizna

Nový svět (Nuovomondo) (čtvrtek 2. 10., ČT2, 09.00 - 10.55)

Plakát filmu Nový svět / NuovomondoItalsko-francouzské romantické drama je poněkud náročnější záležitostí, neboť režírující Emanuele Crialese zvolil extrémně pomalé tempo vyprávění, v němž kladl důraz na výbornou vizuální stránku a téměř magickou atmosféru. Neopomněl ani určitou symboliku a pokusil se o jakýsi přesah. Ústřední příběh není nijak objevný, nicméně je stále atraktivní a tvůrce v něm naštěstí úsporně pracuje s emocemi, které z diváka netahá za každou cenu. V hlavních rolích se ze známějších tváří objeví jen Charlotte Gainsbourg. Tip pro milovníky evropské kinematografie.

Synopse: Salvatore (Vincenzo Amato) je prostý muž, s nímž se život nijak nemazlí. Rozhodne se proto zlepšit svou budoucnost a vydává se na plavbu do Ameriky, od níž očekává blahobyt a nové příležitosti. Na lodi se setkává s tajemnou Lucy (Charlotte Gainsbourg), která mu učiní zajímavou a nečekanou nabídku. Společně se tak vrhají do nového světa, který by jim měl změnit životy. 

Zajímavost: Hlavní postavou měla být původně ta, kterou ztvárnil Vincent Schiavelli, ten však v průběhu natáčení zemřel a jeho charakter byl pouze vedlejším.

Mezinárodní trailer filmu Nový svět / Nuovomondo

Pěsti ve tmě (čtvrtek 2. 10., Prima Love, 20.15 - 22.35)

Plakát filmu  / Pěsti ve tmě"Československý Rocky" se někdy přezdívá jednoznačně nejlepšímu a nikdy nepřekonanému počinu Jaroslava Soukupa, který ty, jež znají jeho pozdější tvorbu, překvapí takřka vším. Tvůrce totiž velmi správně vsadil na vydařenou dobovou atmosféru, na naše poměry zajímavě nasnímané boxerské zápasy, atraktivní zápletku, svižné tempo a na vynikajícího Marka Vašuta v titulní roli. Ačkoli tu nechybí určitá dávka naivity a laciných dialogů, ocenit se musí, že to celé nepůsobí nijak směšně a křečovitě. Příjemná retro podívaná.  

Synopse: V roce 1936 už hrozba nacistické diktatury proniká i do sportu. Nadějný boxer Vilda Jakub (Marek Vašut) se utkává s Němcem Kurtem Schallerem (Josef Nedorost), který je pro vítězství ochoten použít i ty nejšpinavější prostředky. Vilda ho ale prohlédne a nechce se snadno vzdát, i když ví, že to bude hodně těžké. 

Zajímavost: Film s několika změnami vypráví skutečný příběh boxera Vildy Jakše, který byl roku 1943 sestřelen.

Ukázka z filmu Pěsti ve tmě

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Tonda, Slávka a kouzelné světlo vypráví o porozumění a jinakosti (11.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu