Fotři jsou lotři potřetí na jedničce

Vydáno: 11.01.2011 06:00 - Alžběta Fridrichová | foto: 2010 Bontonfilm

Nový rok nám nepřinesl v řebříčcích českých kin žádný větší obrat. První tři příčky se nezměnily: jednička patří komedii Gregora Jebala, na dvojce brázdí vody Narnie loď Jitřní poutník a trojku okupuje TRON 3D.
Třetí týden a třetí jednička. Prozatím si Robert de Niro s Benem Stillerem vedou podle očekávání dobře. Nepříliš pozitivně hodnocené třetí pokračování přitáhlo do kin skoro dvacet tisíc zábavychtivých diváků. Desetiprocentní zlepšení oproti minulému týdnu, ale není nic moc, vzhledem k tomu, že minulý víkend byl přece jen sváteční a většina lidí léčila kocovinu spíš spánkem než návštěvou kina.
Letopisy Narnie si udržely náskok z minulého týdne, kdy se dostaly před TRONa. Výdělek bezmála jeden a tři čtvrtě milionu dokazuje, že třetí film na motivy knižní série C. S. Lewise je i po změně režiséra stále funkční. TRON: Legacy 3D tedy sice vyskočil o dvanáct procent, ale na fantasy dobrodružství mu tržby půl druhého milionu nestačily. Určitě se z něj nevyklubala taková senzace, v kterou se možná doufalo, ale pořád se drží a nejspíš ještě chvíli bodovat bude.
Na čtyřce jsme se konečně dočkali nějakého, byť minimálního pohybu - Občanka zvítězila nad kouzelnickou hůlkou. Relikvie Smrti spadly o příčku níž, aby svou dvoutýdenní bramborovou pozici přenechaly Občanskému průkazu, který je společně s animovaným filmem Já, padouch s dvanácti týdny v kinech "nejstarším" snímkem v první desítce.
Šestou pozici si s celkem velkým polepšením osmačtyřiceti procent udržel rodinný animák Megamysl. O sedm set diváků méně navštívilo sedmičku minulého týdne a i tu současnou - hororovou Paranormal Activity 2 a na osmičce pomalu dožívá zatím ještě stagnující závodní drama TACHO.
Deváté místo konečně přináší příjemné osvěžení v zaseknutém žebříčku. Novinka Děcka jsou v pohodě, která se bude tento víkend ucházet hned o tři Zlaté glóby, dokázala se čtyřmi tisíci diváky vybojovat účast v toptenu, který uzavírá i díky devadesátiprocentnímu zvýšení tržeb již zmiňovaný animovaný snímek Já, padouch.
O dvě místa vzad se posunula komedie Na doraz, přičemž hned za ni se ze čtrnáctky vyhrabalo krimi-drama Američan. Třináct set diváků, co přišlo na třináctého Avatara, snad chtělo oživit vzpomínku na výpravu za kmenem Na'vi, čímž vyšachovali Záměnu, která se do TOP 20 už probojovat nedokázala.
Česká komedie Rodinka klesla z jedenáctky o tři příčky a jako jediná z dvacítky si připsala propad. Patnáctka nepřinesla překvapení a i tento týden na ní najdeme třetí díl troligie Millénium Dívka, která kopla do vosího hnízda. Vzchopilo se i drama o sociální síti Facebook The Social Network, které z dvacítky skočilo na šestnáctku a odsunulo tak snímek Jíst, meditovat, milovat s Julií Roberts.
Osmnácté se znovu umístilo české drama Bastardi, za něj se probojovala předpremiéra fantasy thrilleru Hon na čarodějnice, která vydělala přes padesát tisíc jen se sto sedmdesáti diváky. A konečně dvacítku uzavírá návrat animáku Legenda o sovích strážcích.
Ve čtvrtek přivítáme vedle výše zmíněného Honu na čarodějnice s Nicholasem Cagem hned sedm filmů, protože do kin vstupuje nový ročník Projektu 100. Hlavní otázkou ale zůstává, jak si povede 3D akčňák Zelený sršeň?
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 6. 1. 2011
  1. Fotři jsou lotři 2,6 mil.
  2. Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka 1,7 mil.
  3. TRON: Legacy 1,5 mil.
  4. Občanský průkaz 1,1 mil.
  5. Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 1,0 mil.
  6. Megamysl 730 tis.
  7. Paranormal Activity 2 596 tis.
  8. TACHO 592 tis.
  9. Děcka jsou v pohodě 507 tis. (novinka)
  10. Já, padouch 274 tis.
  11. Na doraz 263 tis.
  12. Američan 158 tis.
  13. Avatar 141 tis.
  14. Rodinka 119 tis.
  15. Dívka, která kopla do vosího hnízda 93 tis.
  16. The Social Network 85 tis.
  17. Jíst, meditovat, milovat 72 tis.
  18. Bastardi 71 tis.
  19. Hon na čarodějnice 51 tis. (předpremiéra)
  20. Legenda o sovích strážcích 47 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY