Marťan: Kdo si zahraje v nové sci-fi Ridleyho Scotta?

Vydáno: 04.09.2014 09:22 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Ridley Scott dal před režií pokračování Promethea přednost dvěma jiným sci-fi - druhému Blade Runnerovi a Marťanovi. A druhý jmenovaný snímek právě nabírá zvučná jména do obsazení.
Matt Damon ve filmu Elysium / ElysiumRidley Scott dlouho váhal, které další projekty si vybere k realizaci po dokončení epiky EXODUS: Bohové a králové, a rozhodně můžeme říct, že nepůjde o žádné komorní konverzační filmy. V plánu byly rovnou tři sci-fi, ale šestasedmdesátiletý režisér natočí "jen" dvě - sequel Promethea to nakonec nebude (ten vznikne pouze v jeho produkci), vrátí se ale ke své nejslavnější látce Blade Runner a hned po ní se pustí do dalšího sci-fi Marťan (v originále The Martian).

To je adaptací stejnojmenné e-knihy Andyho Weira z roku 2012 (letos vyšla i u nás), která vypráví o astronautovi Marku Watneym, jenž jako první člověk přistane na Marsu, ale díky následné písečné bouři na něm uvízne a nemá se jak dostat zpátky. Už se ví, kdo si ho zahraje - bojovat o přežití ve vesmíru bude Matt Damon. Ten si po Elysiu přidává do portfolia další sci-fi snímek, i když teď je jasné, že tenhle bude spíše komorním survivalem ve stylu Gravitace.

Jessica Chastain ve filmu 30 minut po půlnoci / Zero Dark ThirtyPodle dalších castingových zpráv však o úplnou one-man-show nepůjde. Server Variety totiž informoval o tom, že se k obsazení snímku přidávají i Jessica Chastain a Kristen Wiig. První jmenovaná, kterou letos v listopadu uvidíme v Nolanově Interstellar, by si měla zahrát hlavní roli, zatímco komička známá hlavně z pořadu Saturday Night Live se objeví zatím v blíže nespecifikované roli. Marťana však uvidíme nejdříve za tři až čtyři roky, protože se Scott nejdřív pustí do Blade Runnera.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY