Zmodrá Království nebeské?

Vydáno: 29.08.2014 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Ano, zmodrá - a tentokrát důstojně. Historická epika Království nebeské u nás měla vyjít na Blu-ray v režisérském sestřihu, ale až po uvedení na trh se zjistilo, že je na disku kinoverze. Vše by mělo být napraveno.
<b>Království nebeské</b>Náhled obalu vlevo je pouze ilustrační, protože takto měl vypadat ten k prvnímu Blu-ray vydání historické epiky Království nebeské. Ovšem na disku se nakonec nacházela pouze kinoverze, nikoliv výrazně lepší režisérský sestřih, který vyplňuje řadu mezer ve vyprávění a motivuje jednání postav včetně těch vedlejších. Distribuční dluh by měl být splacen koncem příštího měsíce, kdy by do prodeje měla být uvedena dvoudisková Blu-ray verze Království nebeské, a to jak v amarayi, tak ve sběratelském steelbooku - a na obou budou hned tři sestřihy. Kinoverze (proč, když budou režisérské?) a dvě režisérské, jež by se od sebe měly lišit pouze (ne)přítomností předehry a přestávky s hudebním doprovodem, jako tomu bylo v případě výpravných historických podívaných za časů klasického Hollywoodu.

Snad tím neutrpí obraz a zvuk, ale nemuselo by k tomu dojít, pokud všechny tři sestřihy budou na disku prostřednictvím seamles branching. "Při nejhorším" přijdeme o audiobonusy v podobě trojice komentářů, které doprovázely režisérskou DVD verzi. 

Orlando Bloom ve filmu Království nebeské / Kingdom of HeavenVše by ale měl vynahrazovat druhý disk, u kterého distributor slibuje "na devět hodin materiálů". Království nebeské u nás na DVD vyšlo nadvakrát, jednou jako dvoudiskovka s kinoverzí (s cca. třemi hodinami dokumentů), podruhé rozšířená - režisérská - s dvěma disky dalších materiálů (s cca. šesti hodinami filmů o filmu plus obrovské galerie obrázků, scénář ad.). Je možné, že výbava bude kombinací všech dosavadních bonusů. Přece jenom má jít o vydání k příležitosti 10. výročí od premiéry.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY