Krotitelé duchů oslaví výročí i u nás

Vydáno: 31.08.2014 09:00 - | foto: facebook tvůrce

Je to již 30 let (slovy: třicet let), co byl do kin uveden první díl Krotitelů duchů. A 25 let (slovy: dvacet pět let), co bylo na plátnech k spatření pokračování nazvané Krotitelé duchů II.
BD obal filmu Krotitelé duchů / Ghost BustersStudio se rozhodlo oba oblíbené filmy připomenout novou edicí pro domácí kino. Více jsme o výbavě psali v dřívějším článku (/clanek/7734/krotitele-duchu-oslavi-30-vyroci-v-kinech-a-na-blu-rayi/), který si můžete připomenout kliknutím na odkaz. Zatímco jednička u nás vyšla na DVD i na Blu-ray, dvojka byla dostupná pouze na starším ze dvou jmenovaných nosičů, a to navíc skoro bez jakékoliv bonusové výbavy a s kolísavou kvalitou obrazu a zvuku.

Mnohé jistě potěší zpráva, že oba snímky znovu vyjdou, a to i u nás. Termín jejich uvedení do prodeje je stanoven na 8. 10. tohoto roku a doporučovaná prodejní cena se pohybuje na mírně přestřelené, ale vzhledem ke kultovnímu statusu obou děl a jejich remasteringu pochopitelné hranici pěti set korun za jeden.

Fotografie z filmu Krotitelé duchů II / Ghostbusters IIAčkoliv náhledové obaly o bonusech mlčí, české vydání by se co do výbavy mělo téměř shodovat s tím zahraničním. Znamená to, že k již tak bohaté výbavě Krotitelů duchů by měla být navíc diskuze mezi režisérem (Ivan Reitman) a hercem (Dan Aykroyd), galerie plakátů a videoklip. Na Krotitelích duchů II bude sedm vystřižených scén (o celkové délce cca. sedmi minut), trojice upoutávek a videoklip, což znamená, že nově natočená diskuze s tvůrci a herci bude žel chybět. Nostalgiky jistě zamrzí, že na disku nebude přítomný český dabing a neangličtináře zase to, že bonusy nebudou mít české titulky.

Snad se studio/distributor rozmyslí a na trh uvede i jiný osmdesátkový kult, a to Gremlins (/clanek/7832/gremlins-oslavi-30-vyroci-novou-modrou-edici/), který taktéž slaví výročí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY