Box Office: V kinech nic zajímavého, stále se chodí na Strážce

Vydáno: 01.09.2014 06:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Letošní srpen byl na opravdové filmové hity skoupý - kromě Strážců Galaxie a Želv Ninja kina víceméně zela prázdnotou a nabídla hned několik propadáků. Jak se to má s posledním víkendem před podzimem?
Fotografie z filmu Strážci Galaxie / Guardians of the GalaxyDruhý nejslabší víkend v roce (celkové tržby 85 milionů) vlastně neměl ovládnout kdo jiný než Strážci Galaxie. Obrovský úspěch nové marvelovky je zkrátka obdivuhodný, vezmeme-li v potaz, že jde o film, který nebyl založen na žádných známých postavách z avengerského univerza, ani nedisponoval žádným hlasitým hereckým obsazením a v hlavní roli netradičně vystupovali obří strom a mýval. Nakonec se z něj stal nejúspěšnější titul letošního roku v amerických kinech, který nechal za sebou i hity typu Transformers: Zánik, X-Men: Budoucí minulost nebo Amazing Spider-Man 2.

Dalších 16 milionů za víkend pomohlo Star-Lordově partě na domácí metu 274 milionů, což je už i před druhým Captainem Americou, a dalšímu prvenství v žebříčku, a to i pátý víkend po premiéře. Celosvětově sice výše zmíněným snímkům konkurovat nemůže (547 milionů), ale i tak lze vypozorovat, že je o látku enormní zájem...a v případě druhého dílu, který dorazí za tři roky, budou tržby jenom stoupat. 

Fotografie z filmu Pod zemí / V krasojízdě pokračují i nové Želvy Ninja, z nichž se vyklubal jeden z překvapivých hitů letošního léta. Druhé místo a dalších 12 milionů za víkend stvrzuje, že oživení Třískových svěřenců se vyplatilo - 162 milionů z Ameriky a 274 milionů celosvětově je toho jen důkazem. Na třetím místě setrvává teenagerská romance s Chloë Moretz Zůstaň se mnou - vzhledem k nízkému rozpočtu je 9 milionů za druhý víkend solidním výsledkem.

Až na čtvrtém místě se nachází první novinka týdne, a to horor Pod zemí. Prý mdlá žánrovka o skupině teenagerů, která v pařížských katakombách najde cestu do pekla, si za víkend připsala celkem 8 milionů, což je v porovnání s jinými snímky taktéž využívajícími koncept found-footage spíše slabší výsledek. Zas a znova se ale potvrzuje, že pro produkčně levný snímek se nejedná o žádnou katastrofu, ba naopak si na sebe látka v pořádku vydělá.

Pierce Brosnan ve filmu  / The November ManAž za komediální jistotou Falešní poldové se na šestém místě nachází druhá novinka týdne The November Man. Akční žánrovka s Piercem Brosnanem si však vedla hůře než poslední filmy Liama Neesona nebo Kevina Costnera a odnesla si pouhých 7,7 milionů. Béčková agentská podívaná zkoušela využít potenciál bývalého představitele Jamese Bonda, diváci však o film projevili absolutní nezájem. Uvidíme, jak to dopadne s již vyvíjenou dvojkou...

Zbytek žebříčku doplňuje mix snímků z předchozích týdnů jako fotbalové drama When the Game Stands Tall, nevýrazné sci-fi pro mladé Dárce, pohodová romantika Láska na kari nebo akční Expendables: Postradatelní 3. Takové druhé Sin City, které totálně propadlo minulý víkend, se nyní se dvěma dalšími miliony propadlo až na čtrnácté místo a celosvětově se může "chlubit" výsledkem 15 milionů. Smutné. Znovuuvedeni v kinech byli také po třiceti letech Krotitelé duchů, za něž diváci o víkendu utratili okolo 1,6 milionu.

Příští týden hvězdný status Strážců opět nic neohrozí. V kinech totiž začíná zářijová okurková sezóna, kterou zahájí jen IMAX premiéra restaurovaného Forresta Gumpa a hudební drama The Identical.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 29.08.2014

1. Strážci Galaxie 16,3 mil. 
2. Želvy Ninja 11,8 mil. 
3. Zůstaň se mnou 9,3 mil. 
4. Pod zemí 8,3 mil. (novinka)
5. Falešní poldové 8,2 mil. 
6. The November Man 7,7 mil. (novinka)
7. When the Game Stands Tall 5,7 mil.
8. Dárce 5,3 mil. (novinka)
9. Láska na kari 4,6 mil.
10. Expendables: Postradatelní 3 3,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY