Batman oslaví výročí novou Blu-ray edicí

Vydáno: 19.08.2014 15:30 - | foto: Warner Bros. Pictures

Batman jakožto postava letos slaví 75 let od svého prvního objevení se na stránkách komiksů. Společnost Warner Bros. z toho chce pochopitelně vytěžit, co se dá, což znamená, že na Blu-rayi znovu vychází Burtonův Batman.
BD obal filmu  / BatmanBatman v režii Tima Burtona se již jednoho Blu-ray vydání dočkal, a to - až na pouze mírně nadprůměrný obrazový a zvukový přepis - velmi povedeného. Alespoň pro ty, kteří si potrpí na bonusové materiály, jichž bylo přes 200 minut: od dokumentů o komiksu a filmu přes nepoužitou scénu v podobě obrázkového scénáře až k videoklipům a upoutávkám. U Warner Bros. si ale řekli, že nové vydání musí nějak odůvodnit, a tak se k už tak početnému a vyčerpávajícímu zástupu dokumentů rozhodli přidat další, nazvaný Batman: The Birth of the Modern Blockbuster, a uvést na předvánoční trh dvoudiskovou Diamond Luxe edici. 

Nový dokument by měl detailně zmapovat marketing filmu a jeho merchandising, jinými slovy: podívat se na to, jak byl jinak velmi temný počin propagován a jaké všechny možné předměty ho doprovázely na trhu. Doufejme, že pouze u toho se nezůstane a že se dokument bude zabývat i tím, jak byla estetika snímku tímto přístupem ovlivněna.

Michael Keaton, Kim Basinger ve filmu  / BatmanVzhledem k tomu, že Batman u nás na dvoudiskovém DVD a jednodiskovém Blu-rayi vyšel (a nedávno byl k sehnání i ve sběratelském steelbooku), nelze předpokládat, že by se nová edice dostala i k nám. Proto objednávejte ze zahraničí - a když budete v tom, můžete si rovnou do nákupního košíku přihodit celovečerní animované filmy Son of Batman a Batman: Assault on Arkham spolu s kolekcí seriálu z poloviny 60. let, protože ty všechny taktéž vychází k příležitosti 75letého výročí Batmana.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY