Zemřela Lauren Bacall, hvězda klasického Hollywoodu

Vydáno: 13.08.2014 12:11 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Ve věku 89 let zemřela hvězda klasického Hollywoodu a zejména představitelka žánru noir Lauren Bacall - zanechala za sebou památné počiny jako Mít a nemít, Hluboký spánek nebo Vražda v Orient Expresu.
Lauren BacallDen poté, co odešel americký herec a komik Robin Williams, zesnula také Lauren Bacall. Pravá hvězda klasického Hollywoodu a jedna z nejvýraznějších hereček a sexsymbolů té doby zemřela v úterý ve svém bytě na Manhattanu na infarkt. Dožila se úctyhodných 89 let - její smrt potvrdil vnuk Stephen Bogart, který událost komentoval slovy: "Její život mluví sám za sebe. Žila nádherný, kouzelný život."

Herečka debutovala roku 1944 v noiru Howarda Hawkse Mít a nemít - tam se seznámila s Humpreym Bogartem, kterého si později vzala a byla s ním až do jeho smrti v roce 1957. Společně stihli natočit ještě tři další filmy jako Hluboký spánekTemná pasáž a Key Largo. I po nich však Bacall vedla činnou hereckou kariéru, když se objevila v dramatu Douglase Sirka Psané ve větru (1956), kultovní Vraždě v Orient Expresu (1974) nebo westernu Střelec (1976). Zahrála si ale také například v hororovém dramatu Misery nechce zemřít z devadesátých let a za její poslední nejvýznamější role platí ty ve filmech Larse von Triera Dogville a Manderlay.

Ve svém profesním životě sice nikdy nedosáhla na Oscara (byla nominována za vedlejší roli ve filmu Dvě tváře lásky), ale roku 2010 si odnesla toho za celoživotní přínos kinematografii. Níže si můžete připomenout jednu z jejich nejpamátnějších scén.

Lauren Bacall ve filmu Mít a nemít


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY