Leatherface bude s motorovkou řádit i na Blu-rayi

Vydáno: 14.08.2014 07:00 - | foto: Elite Entertainment

Texaský masakr motorovou pilou je považován za jedno z nejpovedenějších exploatačních děl a za nejlepší film režiséra a scenáristy Tobeho Hoopera. Po karlovarském uvedení vychází několik BD edic, žel pouze v zahraničí.
BD obal filmu Texaský masakr motorovou pilou / The Texas Chain Saw MassacrePůvodní Texaský masakr motorovou pilou (1974) vychází k příležitosti 40. výročí na Blu-ray a DVD v remasterované edici a s novou náloží bonusových materiálů. Verze pro český trh bohužel nebyla oznámena (a na zahraničních by se česká titulková či dabingová podpora neměla nacházet), tak si shrňme, co na nás čeká na vydání dostupném od 16. září. Na prvním disku bude vedle filmu v rozlišení 1080p a s několika volitelnými zvukovými stopami (vč. 7. 1 DTS-HD Master Audio) i čtveřice audiokomentářů. Dva budou již z minulých edic dobře známé (první: režisér Tobe Hooper, herec Gunnar Hansen, kameraman Daniel Pearl; druhý: herečka Marilyn Burns, Allen Danziger, Paul A. Partain, Robert Burns), dva budou zcela nové (třetí: Tobe Hooper; čtvrtý: kameraman Daniel Pearl, střihač J. Larry Carroll a zvukař Ted Nicolaou).

BD obal filmu Texaský masakr motorovou pilou / The Texas Chain Saw MassacreNa bonusovém disku pak bude kolekce starých a zcela nových materiálů. Ze "starých známých" (pro vlastníky předchozích nesčetných edic) jsou to především dokumenty The Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth (vč. nepoužitého materiálu z celovečerního filmu o filmu), Horror's Hallowed Grounds: Texas Chain Saw Massacre a Flesh Wounds: Seven Stories of the Saw. V dalších featurettech Gunnar Hansen představí legendární dům, Teri McMinn se v Off the Hook zaměří na... inu, podle názvu si snad každý domyslí, o co se bude jednat, doktor W.E. Barnes v jiném dokumentu ukáže, jak byl "dělán děda". Nebudou chybět ani rozhovory, ať již s Ronem Bozmanem či Johnem Duganem anebo střihačem Larrym Carrollem. Výbavu doplní galerie, upoutávky a televizní a radiové spoty.

BD obal filmu Texaský masakr motorovou pilou / The Texas Chain Saw MassacreA novinky? Vystřižené a nepovedené scény. Pro zájemce, kteří si budou chtít připlatit, pak vychází Black Maria Deluxe Edition, která vedle dvoudiskové sběratelské verze nabídne i plakát a Leatherfaceovu zástěru, která je vhodná ke grilování nebo k jiným aktivitám. Koupit si ji v kamenných obchodech můžete od října (v zahraničí), ale ještě předtím bude k objednání přes stránku www.gorgon-video.com, kde bude dostupná již od 16. září. 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY