Michael Bay opouští sérii Transformers

Vydáno: 12.08.2014 12:35 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Transformers: Zánik zatím utržily v kinech více než miliardu a platí za komerčně nejúspěšnější film letošního roku. Režisér Michael Bay však místo režie pátého dílu uvažuje o jiném směru své kariéry.
Michael Bay při natáčení filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of ExtinctionK nadpisu článku by se chtělo napsat ještě "Konečně!", ale pravda je taková, že Michael Bay svým čtvrtým dílem natočil zřejmě komerčně nejúspěšnější film letošního roku, jehož tržby zčásti závisely i na jméně režiséra. Ohledně opuštění mlátících se obřích robotů Bay mlží už od druhého dílu, vždy se ale našla nějaká cesta, která ho přivedla zpátky k dalšímu pokračování. Na odchod to nejvíce vypadalo po Transformers 3, který pomyslně uzavřel jednu trilogii se stejnými hrdiny - u Zániku měl nastoupit už režijní nováček, ale studio si Baye nakonec vymohlo nazpět.

Před filmem mu totiž dovolilo natočit menší vysněný projekt Pot a krev a na realizaci čtvrtého dílu ho jistě nenalákalo malým honorářem. Plán byl takový, že Bay pomůže nakopnout novou robotí trilogii a poté přenechá řemeslo někomu dalšímu, aby sérii rozvinul. Zatím to vypadá, že režisér i studio své slovo dodrží, protože za příležitosti uvedení jeho nového producentského počinu Želvy Ninja se rozpovídal o svých dalších plánech: "Je zde nová kapitola, nový druh filmů, které chci dělat. Mám hodně nových příběhů, které chci vyprávět. A je to o protahování nových svalů."

Natáčení megafilmu jako Transformers navíc není nic jednoduchého - jak ještě zmiňuje Bay, dva roky, sedm dní v týdnu pracuje se čtyřmi tisíci lidmi, což je rozhodně vyčerpávající dřina. Co by tedy mohl natočit dalšího? Upřesnění zatím nevíme, ale v minulosti projevil zájem například o podmořský dobrodružný film.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY