Big Eyes: Novinka Tima Burtona na prvních fotografiích

Vydáno: 05.08.2014 14:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Životopisné drama Tima Burtona o malířce (Amy Adams), která se proslavila malbami dětí s obříma očima, dorazí letos o Vánocích. Na první fotografie ze snímku Big Eyes se podívejte v článku.
Poslední filmy Tima Burtona jako Alenka v říši divů nebo Temné stíny mnoho režisérových fanoušků nenadchly, proto musí osobitý tvůrce být při volbě svých dalších projektů opatrnější. Jeho další snímek by však mohl být sympatickým úkrokem stranou a sázkou na civilnější zpracování na úkor (nyní již) samoúčelné vizuální stránky. Big Eyes budou totiž příběhem podle skutečné události z padesátých let vyprávějící o manželské dvojici umělců, která se proslavila malbami dětí s velkýma očima.

Amy Adams hraje Margaret Keane, geniální malířku, jíž veškerý umělecký kredit vzal manžel Walter (Christoph Waltz), který prohlásil veškeré její dílo za své. Což vedlo k rozvodu a spoustě soudních sporů ohledně autorství výsledných obrazů. Snímek u nás zatím nemá stanovenou premiéru, ale v Americe dorazí už 25. prosince letošního roku.

Dvě fotografie si prohlédněte v galerii nad článkem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY