Bývalý superhrdina Birdman ničí v traileru svou kariéru

Vydáno: 01.08.2014 13:57 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Alejandro González Iñárritu doposud točil mozaikovitá lidská dramata, nyní však přichází se snímkem o herci (Michael Keaton), který si kdysi zahrál známého superhrdinu a nyní se mu rozpadá kariéra.
Amorres Perros, 21 gramů a Babel byla dramata, v nichž se několik tragických lidských osudů spletlo do komplexní příběhové mozaiky. Birdman však bude zatím nejrazantnějším odklonem tvorby režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritua, protože v něm vypráví sebereflexivní příběh jedné postavy, navíc v žánru černé komedie. V ní bude Michael Keaton za herce, který v minulosti ztvárnil postavu komiksového superhrdiny v okřídleném kostýmu (ehm, Batman?) a nyní se mu rozpadá osobní i kariérní život. Jak z tého krize ven?

Třeba prostřednictvím filmu jako Birdman, který bude tak trochu metafilmem, tak trochu komentářem k upadající slávě hollywoodských celebrit, tak trochu vyjadřující se k fenoménu komiksových adaptací, které aktuálně vládnou továrně na sny...a také snad zábavným a podnětným snímkem, v němž budeme moci obdivovat nejen herectví všech zúčastněných (mimo Keatona například i Zach Galifianakis, Emma Stone nebo Edward Norton), ale i působivé jizdy oscarového kameramana Emmanuela Lubezkého, jenž film plánuje jako jeden dlouhý záběr ve stylu Hitchcockova Provazu.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer #2 filmu Birdman


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY