Hobit: Šmakova dračí poušť bude skoro o půl hodinu delší

Vydáno: 31.07.2014 05:00 - | foto: facebook tvůrce

Převládá názor, že rozšíření původní dětské pohádky do podoby epické fantasy trilogie Hobit bylo spíše ke škodě. Stále ale existují fanoušci, kteří uvítají přidanou stopáž, jež jim prozradí více o postavách.
Plakát filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugDistribuční strategie trilogie Pán prstenů byla předem známa. V létě vydání kinoverze na dvoudiskovém DVD s převážně promo bonusy a již dříve dostupnými materiály (videodeníky), před vánočními svátky uvedení rozšířené verze se spoustou informačně hutných přídavků. Způsob uvedení na domácí trh byl v případě prequel trilogie Hobit zopakován, i když už není tolik lidí, kteří by chtěli ve Středozemi pobýt delší dobu. Ovšem stále přidané scény přináší zajímavý náhled na některé postavy a jejich psychologii a více propojují obě trilogie.

Zatímco u první části s podtitulem Neočekávaná cesta nebylo moc co rozšiřovat (režisérský sestřih je delší pouze o necelou čtvrthodinu), u druhé se to má jinak. Alespoň to v jednom rozhovoru přislíbil režisér a jeden ze scenáristů Peter Jackson, který řekl, že by Šmakova dračí poušť měla být delší o 25 až 26 minut skutečně obohacujících scén. Přidání celého jednoho aktu zní zajímavě a nemělo by ani dojít k narušení rytmu, takže je rozhodně důvod se těšit.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY