Alan Moore odrazuje od návštěvy akčního fantasy Hercules

Vydáno: 23.07.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Kultovní autor komiksů Alan Moore nemá rád adaptace grafických románů. Jaké důvody má v případě do kin mířícího akčního fantasy Hercules, ve kterém hraje hlavní roli Dwayne "The Rock" Johnson?
Dwayne Johnson ve filmu Hercules / HerculesAlan Moore koncipoval Watchmeny jako své ultimátní dílo, které kombinuje postupy a prvky z několika různých médií, aby nemohlo být jenom tak adaptováno do podoby celovečerního filmu. Paradoxně jsou Strážci - Watchmen jedinou komiksovou adaptací jeho díla, s kterou byl spokojen.

Člověk se mu ani nemůže divit, když z chytré hry s brakem a odkazy k literárním postavám vzešla tupá série atrakcí Liga výjimečných, z komplexního pohledu na jednu éru a společnost za dob Jacka Rozparovače vznikla detektivka s atypickým hlavním hrdinou Z pekla a... inu, V jako Vendeta je výborný film, ale Moore měl problém už se scénářem, který byl aktualizován do podoby satiry bushovské "teroristické" války.

Dwayne Johnson ve filmu Hercules / HerculesCo má ale proti snímku Hercules, s jehož komiksovou předlohou nemá nic společného? V rozhovoru pro Bleeding Cool se zmínil, že se mu nezamlouvá jednání vydavatelství Radical Comics, které nekonzultovalo adaptaci, dokonce ani nezaplatilo autorovi předlohy Stevu Mooreovi. Požádal proto fanoušky Steva Moora, aby na film nechodili, protože je to to poslední, co by zesnulý autor chtěl. Brzy se z tržeb dozvíme, jestli ho fanoušci poslechli a jak velký počet jich je, protože tržby rozhodnou o tom, jestli si Dwayne Johnson zahraje v další komiksové adaptaci, tentokrát od DC Comics.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY