Top 20 ČR: Úsvit Planety Opic na špici

Vydáno: 22.07.2014 13:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Úsvit Planety opic přilákal do kin přes jedenadvacet tisíc diváků a stal se víkendovou jedničkou. Jak si proti tomu vedly ostatní snímky?
Fotografie z filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of ExtinctionMedailové pozice prošly po delší době zase výraznější proměnou. Číslo jedna minulého víkendu, animovaná pohádka Jak vycvičit draka 2, se tentokrát na bednu ani nevyškrábalo a první dvě příčky obsadily očekávané letní novinky a v souboji o bronzovou pozici nakonec zvítězili Transformers: Zánik.

Místo nejvyšší obsadila premiéra Úsvit planety opic, která si přišla na tři miliony korun. To je o více než šest set tisíc víc, než zvládlo vydělat Zrození Planety opic před třemi lety. Tehdy to na první příčku nestačilo ani zdaleka, protože v kinech právě debutovali Šmoulové s téměř třinácti miliony. Dvojku aktuálně obsadilo pokračování úspěšné disneyovky Letadla, tentokrát s podtitulem Hasiči a záchranáři, které si přišlo na více než milion a půl. To je oproti jedničce značná ztráta, protože před rokem atakovala Letadla tuzemská kina tržbami přesahujícími čtyři miliony.

Fotografie z filmu  / Zejtra napořádO více než šedesát procent poklesly tržby snímkům Transformers: Zánik a Jak vycvičit draka 2, z nichž jenTransformers to zvládli dotáhnout na bednu. Na pětce se umístila novinka Zejtra napořád, která jako poslední zvládla uhnat nad milion, zatímco 22 Jump Street se oproti minule propadlo o padesát procent a místo trojky bere tentokrát šestku. Na sedmé příčce se umístil horor Chraň nás od zlého a na osmičku klesl akční snímek Na hraně zítřka, který se stejně jako Love Song propadl o jednu příčku.

Fotografie z filmu  / Zakázané uvolněníTento víkend se vůbec nevedlo dvojici, která obsadila desáté a jedenácté místo. Všiváci i Mikulášovy patálie na prázdninách odečítali přes sedmdesát procent, což pro oba znamenalo ztrátu pěti příček. Dvanáctku obsadila Zloba - Královna černé magie a na třinácté místo se vyšplhala česká novinka Magický hlas rebelky. O stupeň níž se umístila předpremiéra české komedie Miroslava Krobota Díra u Hanušovic. Patnáctku obsadila premiéra snímku Ida a pak už se po zbytek žebříčku jenom odečítalo. Šest míst ztratili jak Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizelZakázané uvolnění tak i Hvězdy nám nepřály vždy s více jak dvou třetinovým odečtem a po čtyřech stupních se propadli X-Men: Budoucí minulost a Rio 2 až na samý chvost.

Ve čtvrtek vypustí distributoři do kin jen dva snímky. Kromě českého filmu Díra u Hanušovic bude veškerá pozornost upřena na blockbuster Hercules, kterého si střihl Dwayne Johnson.

TOP 20: VÍKEND OD 17. 7. 2014

  1. Úsvit planety opic 3,1 mil. (novinka)
  2. Letadla 2: Hasiči a záchranáři 1,6 mil. (novinka)
  3. Transformers: Zánik 1,1 mil.
  4. Jak vycvičit draka 2 1,1 mil.
  5. Zejtra napořád 1,0 mil. (novinka)
  6. 22 Jump Street 932 tis.
  7. Chraň nás od zlého 380 tis.
  8. Na hraně zítřka 249 tis.
  9. Love Song 222 tis.
  10. Všiváci 193 tis.

  11. Mikulášovy patálie na prázdninách 153 tis.
  12. Zloba - Královna černé magie 150 tis.
  13. Magický hlas rebelky 114 tis. (novinka)
  14. Díra u Hanušovic 113 tis. (předpremiéra)
  15. Ida 96 tis. (novinka)
  16. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 91 tis.
  17. Zakázané uvolnění 71 tis.
  18. X-Men: Budoucí minulost 66 tis.
  19. Hvězdy nám nepřály 54 tis.
  20. Rio 2 39 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY