Hellboy 3: Hell, no!

Vydáno: 13.07.2014 09:00 - | foto: Universal Pictures

Nedávno jsme informovali, že se Pacific Rim - Útok na Zemi dočká nejenom pokračování, ale i komiksového a seriálového prequelu. Dočká se ale Hellboy završení trilogie?
Fotografie z filmu Hellboy 2: Zlatá armáda / Hellboy II: The Golden ArmyGuillermo del Toro se vyjádřil, že by rád. Prohlásil, že kdyby byl miliardář, film zafinancuje sám, ale sám "utratil všechny peníze na gumové příšery" (těžko říct jestli jako sběratel, nebo jako filmař produkující svá díla s monstry). K roli ďábelského rohatce by se rád vrátil i Ron Perlman. Kde je tedy problém? Žádné studio na projekt nedá peníze, protože jednička se vzhledem ke svým tržbám dočkala tak tak pokračování a dvojka taktéž nedokázala oslovit širší publikum, ačkoliv prodej DVD/BD nebyl špatný.

S vidinou toho, že se třetího dílu nikdy nedočkáme, del Toro prozradil, jak měl v plánu zakončit cestu za dospělostí zplozence pekelného. Zakončení trilogie mělo být temnější než předchozí, protože se prorocká vize z konce dvojky měla pomalu naplňovat. Hellboy se měl smířit s tím, že se bude podílet na apokalypse, a tímto smířením se svou temnou stránkou se měl stát lepší bytostí, která bude na straně lidí a ochrání je.

Guillermo del Toro při natáčení filmu Hellboy 2: Zlatá armáda / Hellboy II: The Golden ArmyNaděje tu ale ještě stále je. Třeba transmediální franšíza Pacific Rim přitáhne tolik čtenářů a diváků, že del Toro bude schopný zafinancovat završení osudů svého oblíbeného komiksového hrdiny. Ovšem Pacific Rim - Útok na Zemi se dočkalo pokračování jenom díky návštěvnosti na asijských trzích, prodeji nosičů pro domácí kina a tomu, že studia jsou horizontálně integrovaná, a tak preferují rozprostření obsahu napříč několika médii do televizního animovaného seriálu a komiksu, z čehož si slibují další zisky. Ještě je zde možnost, že příběh bijce démonů bude dokončen v jiném médiu, např. v tom, z kterého vzešel - v komiksu.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY