Jaké jsou nejlepší filmy podle režiséra Klubu rváčů?

Vydáno: 13.07.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Vetřelec 3. Sedm. Hra. Klub rváčů. Úkryt. Zodiac. Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Sociální síť. Muži, kteří nenávidí ženy. Zmizelá. Možná je některý z nich váš oblíbený film. Jaká díla má oblíbená režisér Fincher?
David Fincher při natáčení filmu  / ZodiacVčera jste se v televizi (byť s dabingem, ale aspoň bez stranového ořezu) mohli podívat na The Social Network, kterou američtí kritici přijali jako "Občana Kanea 21. století". Nedávno jste mohli zhlédnout trailer na psychologický thriller Zmizelá, podle kterého se zdá, že se tvůrce převážně jednoho žánru nebude opakovat, protože opětovně našel nový úhel pohledu. Pokud vás zajímá, jaké filmy inspirovaly tvůrce obou zmíněných filmů, podívejte se na seznam 26 titulů, které zařadil mezi "to nejlepší" (bez jakéhokoliv pořadí): 

Butch Cassidy a Sundance Kid, Čínská čtvrť, Doktor Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu, Kmotr 2, Taxikář, Byl jsem při tom, All That Jazz,Vetřelec, Okno do dvoraZeligKabaret, Papírový měsíc,Čelisti, Lawrence z Arábie, Všichni prezidentovi muži, , Občan Kane, Nebeské dny, National Lampoon: Zvěřinec, Šílený Max 2, Rok nebezpečného života , American Graffiti,Terminátor, Monty Python a Svatý Grál, Vymítač ďábla, Absolvent

Ben Affleck ve filmu Zmizelá / Inu, seznam nepřekvapí, protože tyto filmy musely ovlivnit skoro každého Američana, který intenzivně chodil do kina během 60. a 70. let. Potěšující je veliký žánrový rozptyl, kdy vedle předvídatelných uznávaných klasik nechybí muzikály, komedie a australské exploatace (ozploatace). Dominuje americká a britská tvorba, přítomnost cinefilního felliniovského kousku o natáčení je pak jednou z těch nutností každého, kdo chodil na filmovou školu. Z výběru se dá odvodit, že Fincher preferuje žánrová díla, která ale jsou výjimečná, protože je natáčeli výrazní filmaři. A k takovým v případě thrillerů nepochybně patří.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Kmotr (LubosHav, 20.01.2015 22:55) Reagovat

    Docela se divím, že je tam Kmotr 2 a ne prostě Kmotr o.O

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY