Top 20 ČR: Transformeři likvidují draky i samotného Ďábla

Vydáno: 10.07.2014 14:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Za uplynulý víkend se v návštěvnosti kin moc nezměnilo a první dvě místa zůstávají stejná. Zlato tedy berou čtvrtí Transformers, které následuje animák Jak vycvičit draka 2. Na třetím místě odstartovala hororová novinka.
Edgar Ramirez, Eric Bana ve filmu Chraň nás od zlého / Deliver Us from EvilNa samotném vrcholu žebříčku návštěvnosti tuzemských kin nedošlo k žádné změně. První tak zůstávají monstrózní Transformers: Zánik, kteří připisovali takřka čtyři miliony korun. I na stříbře je vše při starém, což znamená, že animák Jak vycvičit draka 2 stále táhne a připisuje si další sumu v hodnotě lehce přes tři miliony korun. První novinku pak najdeme na bronzu, kde odstartoval atmosférický horor Chraň nás od zlého, který přilákal přes sedm tisíc diváků, kteří v pokladnách zanechali necelý milion.

Čtvrtá pozice je ve znamení inteligentní sci-fi Na hraně zítřka, která tak popadala o jeden stupínek. Páté místo obhájili tuzemští Všiváci, kterým sice kritika moc nepřeje, diváci na ně ale stále chodí v poměrně hojném počtu. Šestka pak patří disneyovské fantasy Zloba - Královna černé magie, která minulý týden byla ještě o dvě místa výše.

(Ne)šťastná sedmička patří Janu Hřebejkovi a jeho komedii Zakázané uvolnění, která za pět týdnů utržila přes šest a půl milionu korun, což není úplně špatné. O příčku níž zůstala chválená teenagerská romance Hvězdy nám nepřály, na devítku se ještě o dvě místa dokázala vrátit adaptace populárního severského románu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel a první desítku uzavírají X-Men: Budoucí minulost, kteří už mají z našich kin nastřádáno zhruba šestnáct a půl milionu.

Fotografie z filmu Grace, kněžna monacká / Grace of MonacoDruhou polovinu žebříčku startuje vytrvalý animák Rio 2, který se v elitní společnosti pohybuje již třináct týdnů. Přesto to tentokrát není rekord. Na dvanáctku spadla o dvě místa obhroublá komedie Sousedi, která si i přes svůj specifický humor evidentně pořád nachází své diváky. Třináctá a čtrnáctá pozice jsou ve znamení filmů, které startovaly shodně před čtyřmi týdny a nevedou si nikterak valně. Řeč je o nezdařeném dramatu Grace, kněžna monacká a bizarní a nevyrovnané westernové komedii Všechny cesty vedou do hrobu.

O celých třináct míst na patnáctku se dokázala zpátky prořvat Godzilla, které chyběla jediná koruna k tomu, aby si vydělala za víkend jedenapadesát tisíc. Druhou novinku hledejte až na šestnácté pozici, kterou okupuje povedené válečné drama Běž, chlapče, běž. Rekordmanem týdne se tentokráte stává Andersonova hříčka Grandhotel Budapešť, jež se po sedmnácti týdnech vrátila o šest míst na symbolickou sedmnáctku. O místo níže pak léčí historický Ranhojič, na devatenáctce je animák Khumba a dvacítku zakončuje balkánská komedie Knězovy děti, která vyšplhala o celých devět pozic.

Příští týden budou o diváckou přízeň bojovat hlavně dva filmy. Jednak kriminální komedie 22 Jump Street a pak také romantické hudební drama Love Song. Stranou zájmu by nemuselo zůstat ani drsné drama Joe. Pětici novinek pak doplní francouzská rodinná komedie Mikulášovy patálie na prázdninách a dánské drama Sex, drogy a daně.

TOP 20: VÍKEND OD 3. 7. 2014

1. Transformers: Zánik 3,8 mil.
2. Jak vycvičit draka 2 3,1 mil.
3. Chraň nás od zlého 980 tis.
4. Na hraně zítřka 705 tis.
5. Všiváci 596 tis.
6. Zloba - Královna černé magie 581 tis.
7. Zakázané uvolnění 339 tis.
8. Hvězdy nám nepřály 276 tis.
9. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 184 tis.
10. X-Men: Budoucí minulost 176 tis.

11. Rio 2 158 tis.
12. Sousedi 142 tis.
13. Grace, kněžna monacká 98 tis.
14. Všechny cesty vedou do hrobu 85 tis.15. Godzilla 50 tis.
16. Běž, chlapče, běž 44 tis.
17. Grandhotel Budapešť 40 tis.
18. Ranhojič 38 tis.
19. Khumba 30 tis.
20. Knězovy děti 28 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY