Philip Seymour Hoffman je i po smrti nejhledanějším mužem

Vydáno: 01.07.2014 13:30 - | foto: Indiewire

"Výkon Philipa Seymoura Hoffmana je bezchybný," stojí v citaci recenze v nové upoutávce na špionážní thriller A Most Wanted Man. Trailer určený pro britský trh najdete v článku.
Fotografie z filmu  / A Most Wanted ManOceňované výkony herců, kteří zemřou před uvedením svého posledního filmu, jsou přijímány skepticky. Nepíše se kladně jenom proto, že se drží pieta a ctí se pravidlo "o mrtvém jen dobře"? James DeanHeath Ledger a nyní Philip Seymour Hoffman ono "podezření" svými výkony dokázali snadno vyvrátit. Poslední jmenovaný navíc musel obstát v konkurenci známých jmen jako Willem DafoeRobin Wright či talentovaných herců a hereček jako Nina Hoss, Martin WuttkeKostja Ullmann anebo Derya Alabora.

V jakém že filmu? A Most Wanted Man, adaptaci románu spisovatele Le Carrého, jehož jméno vešlo ve známost díky jeho zfilmované špionážní knize Jeden musí z kola ven. A Most Wanted Man je taktéž špionážní (paranoidní) thriller, ale na rozdíl od Jeden musí z kola ven se neodehrává v 70. letech, nýbrž v Hamburgu po 9/11. Hoffman hraje německého experta na terorismus Guntera Bachmanna, který se pokouší vystopovat imigranta Issa Karpova (v podání Grigoriy Dobrygina), který je podezřelý z teroristických útoků na Hamburg po pádu WTC. K tomu, aby Gunter Issu našel, unese a vyslýchá právničku se zájmem o lidská práva Annabel Richeterovou (Rachel McAdams). Jak to v podobných thrillerech bývá, nic není tak, jak se zdá.

George Clooney ve filmu Američan / The AmericanTrailer je níže pod textem. Pokud byste to z něj nepoznali, film režíroval bývalý fotograf Anton Corbijn, který se v podobném žánru pohyboval již ve svém předchozím a nedoceněném snímku Američan (na obrázku vpravo). A A Most Wanted Man slibuje podobně odlišné uchopení žánrového materiálu, tak snad se dočkáme uvedení v české kinodistribuci.


UK upoutávka k filmu A Most Wanted Man (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY