Top 20 ČR: Jak Draci zacvičili se Všiváky

Vydáno: 24.06.2014 09:10 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Víkend za námi a očekávaná česká dramedie Všiváci se sotva vyškrábala na třetí příčku, zatímco pokračování animáku Jak vycvičit drama ovládlo žebříček a bere prvenství i v celkové roční bilanci.
Fotografie z filmu Jak vycvičit draka 2 / How to Train Your Dragon 2Sice se po zdařilé jedničce dal úspěch Jak vycvičit draka 2 dost dobře čekat, takový výsledek, co předvedla novinka za uplynulý víkend, byl velkým překvapením. Nejenže předčila premiérové tržby prvního dílu, dokonce si s jedenácti miliony urvala titul nejvýdělečnější letošní premiéry. Dosavadní číslo jedna Babovřesky 2 předčila o více než milion a půl, a tak se Troškova komedie posunula na dvojku, přičemž třetí místo patří Vlkovi z Wall Street

Na aktuální druhou pozici kleslo drama s Tomem Cruisem Na hraně zítřka, jehož tržby poklesly o třicet procent na hranu dvou milionů. Na trojku dosáhla novinka Všiváci, která přilákala do kin na čtrnáct tisíc diváků, což ovšem není na premiérový víkend příliš povzbudivé. Milion si podržel ještě snímek Zloba - Královna černé magie, zatímco Zakázané uvolnění na pětce už bralo jen devět set tisíc.

Peter Dinklage ve filmu X-Men: Budoucí minulost / X-Men: Days of Future PastZe sedmičky na šestku si polepšil snímek Hvězdy nám nepřály, protože nejnovější X-Meni i westernová komedie Všechny cesty vedou do hrobu odečítaly přes čtyřicet procent a zařadily se tak do druhé půlky desítky. Na devítce stagnují Sousedi, stejně jako Ranhojič na šestnáctce a na desátou příčku klesla Grace, kněžna monacká.

I přes skoro třetinovou ztrátu na tržbách Rio 2 pozbylo jen jedinou příčku, patří mu tak aktuálně jedenáctá příčka a dvanáctku obsadil Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. O pět příček si polepšila Mádlova komedie Pojedeme k moři, když si za víkend připsala skoro trojnásobek minulého výdělku. Zpátky do hry se vrátil i Grandhotel Budapešť, jehož umístění na dvacáté příčce minulý týden věstilo špatný konec. Přece jen diváci včas zasáhli a poslali snímek Wese Andersona na sedmnáctku. A do TOP 20 se po týdenní absenci vrátil i animák Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana.

Fotografie z filmu Grace, kněžna monacká / Grace of MonacoNaopak o přízeň přišly GodzillaKhumba, jež se umístily na čtrnácté a patnácté příčce, a více než o půlku na tržbách přišly snímky Hurá do pravěku! a Bony a klid 2, který tentokrát celý žebříček uzavírá. Než se v červenci s novinkami zase roztrhne pytel, čeká nás ještě jeden premiérový čtvrtek, kdy na programech kin přibudou novinky pouze dvě – chorvatsko-srbská komedie Knězovy děti a čtvrté pokračování ságy Transformers s podtitulem Zánik.

TOP 20: VÍKEND OD 19. 6. 2014

  1. Jak vycvičit draka 2  11,8 mil. (novinka)
  2. Na hraně zítřka 2,1 mil.
  3. Všiváci 1,9 mil. (novinka)
  4. Zloba - Královna černé magie 1,2 mil.
  5. Zakázané uvolnění 919 tis.
  6. Hvězdy nám nepřály 588 tis.
  7. X-Men: Budoucí minulost 564 tis.
  8. Všechny cesty vedou do hrobu 467 tis.
  9. Sousedi 357 tis.
  10. Grace, kněžna monacká 309 tis.

  11. Rio 2 272 tis.
  12. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 220 tis.
  13. Pojedeme k moři 135 tis.
  14. Godzilla 112 tis.
  15. Khumba 65 tis.
  16. Ranhojič 62 tis.
  17. Grandhotel Budapešť 48 tis.
  18. Hurá do pravěku! 47 tis.
  19. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 46 tis.
  20. Bony a klid 2 42 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY