Soderberghův pohled na moderním medicínu v prvním traileru

Vydáno: 18.06.2014 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Steven Soderbergh oznámil odchod z filmařské branže na - pro mnohé kvalitativním, i když ne zrovna komerčním - vrcholu své kariéry. Jeho opakovaná prohlášení, že televize je na tom lépe než kino, ale dávala naději...
Fotografie z natáčení filmu  / The KnickSoučasné seriály se snaží přitáhnout pozornost návštěvníků kin adaptováním zavedené značky pro televizní formát. Úspěšné pořady jako Bates Motel, Hannibal, From Dusk Till DawnRosemary's Baby či Fargo jsou toho důkazem. Cinemax se ovšem nespoléhá na název, který má zvuk, ale na jméno režiséra, které funguje jako značka - a není pochyb, že Steven Soderbergh přijde s originálním pohledem na lékařské prostředí. 

Seriály s doktory jsou divácky velmi populární, ale The Knick nebude vztahovkou, kde by nemocnice sloužila jenom jako atraktivní prostřední a záminka k dramaticky vypjatým situacím. Bude totiž pohledem na "moderní medicínu", jak v nové upoutávce řekne představitel hlavní role Clive Owen, a "moderní medicínou" se myslí ta stará 104 let.

Fotografie z natáčení filmu  / The KnickZatím se dost dobře neví, o čem The Knick bude, protože předchozí atmosferické teasery i tento trailer neodhalují mnoho z příběhu; přesněji: neříkají vůbec nic. Jenom můžeme vytušit, že má protagonista slabost pro moderní medicínu, jíž je zastáncem, a že okolí jeho snahu o pokrok v poznání lidského těla nebude reagovat zrovna s nadšením. Dobové psychologické drama v Soderberghově režii a s Clivem Owenem v hlavní roli bude k vidění na Cinemaxu od 8. srpna. Vysílací čas od desíti hodin večer naznačuje, že nepůjde o pořad pro nejmenší.

Oficiální upoutávka k první sezóně The Knick (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY