Bonusy BD edice Amazing Spider-Man 2 odtajněny

Vydáno: 18.06.2014 13:00 - | foto: Columbia Pictures

Plánovaný rok uvedení završení trilogie Amazing Spider-Man byl posunut, protože druhý díl si v kinech vedl pod očekávání studia, které se chce soustředit spíše na záporácké spin-offy. Napraví BD edice komerční zklamání?
BD obal filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2Pokud se bude prodávat sběratelská edice s hlavou Electra (informovali jsme o ní již dříve), tak určitě, chtělo by se napsat. Dnes nás ale zajímá bonusová výbava DVD a BD edice. Na obou nosičích budou audiokomentář tvůrců, čtyři vystřižené scény s volitelným audiokomentářem Marca Webba, videoklip Alicie Keys It´s On Again, který zní k závěrečným titulkům. Na blockbuster skromná výbava, ale vše by měl vynahradit "modrý" disk, na kterém budou exkluzivní materiály v podobě dalších devíti vystřižených scén (opětovně s volitelným komentářem režiséra) a pravděpodobně celovečerní film o filmu The Wages of Heroism: Making The Amazing Spider-Man 2, který snad bude tak kvalitní jako dokumenty ke všem dosavadním spider-manovským dobrodružstvím. 

Měl by sestávat z celkem šesti featurett, které by mělo být možné si pustit buď samostatně, anebo dohromady. V prvním (nazvaném Lessons Learned: Development and Direction) tvůrci a herci proberou, jaký zvolili přístup k pokračování a jak se snažili natočit nejlepší spider-manovský snímek (ok). Druhý (Heart of the City: Shooting in New York) je pohledem na natáčení v New Yorku, kde filmaři dostali přístup na místa, na která ostatní většinou přístup nemají. Třetí (pojmenovaný Triple Threat: Attack of the Villains) slibuje bližší pohled na trojici záporáků - Electra, Green Goblina a Rhina. Jim se bude věnovat i další (A More Dangerous World: Transforming Electro and Green Goblin), který bude zaměřen na praktické efekty jako make-up apod. O vizuálních tricích bychom se měli něco dozvědět z následujícího (A Bolt From the Blue: Visual Effects), který by se měl více zaměřit na Spider-Mana a jeho "volný pád" městem. A aby postprodukce byla zmapována kompletně, Spidey Gets His Groove Back: Music and Editing bude o skládání hudby, kdy se Hans Zimmer spojil s Pharrelem Williamsem, Johnnym Marrem, Michaelem Eizingerem ad., a o střihu.

BD obal filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2Vedle pravděpodobně dvoudiskové edice bude k sehnání i třídisková, která bude mít další placku s filmem ve 3D verzi. Pokud se vám zdá, že oproti předchozí části je těch bonusů nějak málo (ani slovo o exkluzivním bonusu pro 3D, absence galerií a previzualizací), máte pravdu. Důvodem je, že některé - zatím neohlášené - jsou exkluzivní pro obchodní řetězec Target, který slibuje další bonusový disk (pravděpodobně DVD a s pravděpodobně půlhodinou dokumentů, jako tomu bylo u dalších "exkluzivit" v případě Star Trek: Do temnotyNespoutaný DjangoMuž z oceli ad.). Na náš trh se bohužel tato varianta nedostane a zatím to vypadá, že jediná možnost, jak získat dvoudiskovku s bonusy, je zakoupit si sběratelskou limitku s hlavou Electra. Snad se ale distributor umoudří, hlouposti nechá přerostlým dětem (jé, hlava, ono to dokonce svítí!) a ostatním nabídne informačně bohatou bonusovou nálož v klasických amaray baleních (a spekuluje se nad steelbokem, aby těch možností nebylo málo).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY