Top 20 ČR: Tom Cruise zůstává ve vedení

Vydáno: 17.06.2014 17:39 - Alžběta Fridrichová | foto: Warner Bros.

Beze změny zůstala po týdnu trojice na medailových pozicích, přičemž Angelina Jolie si se svou mysteriózní pohádkou dokonce polepšila o pěkných pár desítek tisíc. Zato novinky příliš neohromily.
Fotografie z filmu Zloba - Královna černé magie / MaleficentAčkoliv si disneyovka Zloba - Královna černé magie udržela zlatou příčku jen svůj premiérový víkend, její tržby už zase pozvolna stoupají. Oproti minule si připsala skoro o dvacet procent víc, ale na Cruise pořád ztrácí víc než milion. Ten si v roli podplukovníka Cage ve snímku Na hraně zítřka přišel na necelé tři miliony. Na trojce končí s téměř totožným výsledkem jako posledně Hřebejkova komedie Zakázané uvolnění, kterou za víkend zhlédlo přes deset tisíc diváků.

Na čtyřku se vyškrábala předpremiéra animované pohádky Jak vycvičit draka 2. Pokračování úspěšné jedničky se vrací do kin po čtyřech letech a očekává se opět vysoká návštěvnost. Pátá příčka patří X-Menům, kterým se už nepodařilo přehoupnout přes milion a šestku si urvala první ze dvou novinek Všechny cesty vedou do hrobu. Westernová komedie Setha MacFarlanea, který má na svědomí třeba komedii Méďa, si přišla na tři čtvrtě milionu a v kinech ji zhlédlo skoro šest tisíc diváků. Těsně za ní se umístila novinka z minula Hvězdy nám nepřály, která sice na kýžených sedm set padesát tisíc nedosáhla, ale pohlídala si místo před druhou a poslední premiérou uplynulého víkendu, životopisným snímkem s Nicole Kidman Grace, kněžna monacká.

Rose Byrne, Seth Rogen ve filmu Sousedi / NeighborsDevátou příčku obsadila komedie Sousedi a desítku si statečně udrželo Rio 2, kterého za deset týdnů v českých kinech vidělo přes dvě stě dvacet tisíc diváků. Na jedenáctku se i přes stabilní výsledek propadla adaptace švédského bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel a dvanácté místo si urvala Khumba, animovaný snímek z produkce Jihoafrické republiky.

Pět týdnů od premiéry a Godzilla už je mimo hru. Ačkoliv startovala s vynikajícími sedmi miliony, diváci už jí nedopřáli ani dvě stě tisíc. Zatím to stačilo na třináctku, ale lepší už to asi nebude. Suverénně největším propadlíkem uplynulého víkendu je česká komedie Bony a klid 2, která ztratila na tržbách skoro šedesát procent. Patnáctka patří animáku Hurá do pravěku! a na šestnácté příčce se umístil Ranhojič sotva s padesáti tisíci. O pět příček na devatenáctku sklouzl Grandhotel Budapešť.

Fotografie z filmu Zvonilka a piráti / The Pirate FairyDo TOP 20 se znovu vrátila Zvonilka a piráti, která si polepšila o sto čtyřicet procent a do plusu se dostala i Mádlova komedie Pojedeme k moři nebo animák Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana, která končí na dvacítce. Na novinky hubený červen nám ve třetím týdnu naservíruje pouhé tři snímky. Krom zmiňovaného Jak vycvičit draka 2 se na plátnech českých kin konečně objeví i hvězdně obsazení Všiváci a bulharská komedie Mission London.

TOP 20: VÍKEND OD 12. 6. 2014

  1. Na hraně zítřka 2,9 mil.
  2. Zloba - Královna černé magie 1,8 mil.
  3. Zakázané uvolnění 1,4 mil.
  4. Jak vycvičit draka 2 1,3 mil. (předpremiéra)
  5. X-Men: Budoucí minulost 877 tis.
  6. Všechny cesty vedou do hrobu 764 tis. (novinka)
  7. Hvězdy nám nepřály748 tis.
  8. Grace, kněžna monacká 764 tis. (novinka)
  9. Sousedi 468 tis.
  10. Rio 2 397 tis.

  11. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 228 tis.
  12. Khumba 190 tis.
  13. Godzilla 179 tis.
  14. Bony a klid 2 81 tis.
  15. Hurá do pravěku! 77 tis.
  16. Ranhojič 47 tis.
  17. Zvonilka a piráti 32 tis.
  18. Pojedeme k moři 31 tis.
  19. Grandhotel Budapešť 30 tis.
  20. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 27 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY