Batman, vykupitel v traileru na "pythonovinu" Zero Theorem

Vydáno: 15.06.2014 19:00 - | foto: Sony Pictures

Monty Pythoni se znovu sejdou a budou k vidění i v českých kinech. Existenciální sci-fi komedie jednoho z členů Pythonů Zero Theorem ale stále čeká na svou americkou a českou distribuci. Připomíná se v traileru.
Christoph Waltz ve filmu  / The Zero TheoremThe Zero Theorem je projekt, u kterého nepřekvapí, že se ho distributoři obávají. A to navzdory tomu, že je pod ním jako režisér "podepsán" Terry Gilliam, bývalý člen Monty Pythonů a autor kultovních sci-fi jako Brazil či 12 opic. I přesto, že ve filmu hraje dvakrát Oscarem oceněný Christoph Waltz a po jeho boku se objeví tato známá jména: Matt Damon, Ben WhishawTilda Swinton či Peter Stormare.

Na druhou stranu se distributorům nelze příliš divit, protože ohlasy z festivalů jsou rozporuplné (ačkoliv převažují pochvalné), fotografie působí výstředně a trailer znemožňuje jasnější žánrovou klasifikaci a zacílení na publikum, než aby oslovil kokokoliv jiného než nepočetný okruh Gilliamových fanoušků. Přitom se upoutávka určená pro mezinárodní trh snaží, když kombinuje výpravu, na které jsou vidět "production values", s milostným příběhem a jakože akčními sekvencemi.

Fotografie z filmu  / The Zero TheoremPodívat se na ni můžete níže. A pokud by krátká - byť nepochybně efektivní - minuta a půl nestačila, můžete si připomenout dřívější a pozdější trailer. Snad bude návštěvnost znovu-setkání Pythonů tak vysoká, že přesvědčí některého z "alternativnějších" distributorů (Aerofilms?) k zakoupení snímku a uvedení do českých kin. Na festivalovém programu v českých/moravských/slezkých luzích a hájích po něm zatím není ani vidu, ani slechu.

Mezinárodní upoutávka na film The Zero Theorem (2013).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY