Top 20 ČR: Tom Cruise na hraně vítězství

Vydáno: 10.06.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Sci-fi Na hraně zítřka zcela jasně ovládla ve svém premiérovém týdnu tuzemská kina. Na dvojku tak odsunula disneyovskou fantasy Zloba - Královna černé magie, bronz uzmula domácí komedie Zakázané uvolnění.
Tom Cruise ve filmu Na hraně zítřka / Edge of TomorrowNa rozdíl od zámoří opanovala výpravná a chválená sci-fi s Tomem Cruisem Na hraně zítřka tuzemská kina a po minulé předpremiéře si připisuje přes dvacet čtyři tisíc diváků a zároveň něco přes tři a půl milionu korun. Se stříbrem se tak musela spokojit minulá jednička, disneyovská Zloba - Královna černé magie, která tržby navýšila o další jeden a půl milionu korun. Na bronzu pak startuje druhá novinka v podobě domácí komedie Zakázané uvolnění, na kterou si našlo cestu něco přes deset tisíc diváků, kteří v pokladnách zanechali zhruba milion tři sta tisíc korun. Na to, že byl snímek uveden ve sto dvaceti kinech, není výsledek tak úchvatný. Jan Hřebejk už asi tolik netáhne.

Na čtvrtou pozici klesli z minulého stříbra komiksoví X-Men: Budoucí minulost, kteří už mají na svém kontě přes třináct milionů korun. Pětka patří další novince, tentokráte smutné romanci Hvězdy nám nepřály, která posbírala zhruba třičtvrtě milionu korun. Šesté místo pak okupují komediální Sousedi, kteří spadli z minulého bronzu, který se zdá být jejich maximem.

Fotografie z filmu Godzilla / GodzillaŠtastnou sedmičku uzmul animovaný Rio 2, který se v elitní společnosti drží úctyhodných devět týdnů a blíží se hranici osmadvaceti milionů korun. Osmičku si udržela adaptace švédského bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, na devítku o dalších pět míst popadala monstrózní Godzilla, která už má na kontě lehce přes třináct milionů korun. Desítku pak uzavírají kritikou odstřelené Bony a klid 2, které nejsou zdaleka takovou trvalkou, jak by si tvůrci přáli.

Druhou polovinu žebříčku uvozuje animovaný Khumba, jenž poklesl o dvě pozice. Dvanáctku už podruhé obléhá historický Ranhojič, který diváky evidentně pořád baví. Na třináctce pak je další animák, tentokráte Hurá do pravěku!, který si o tři pozice pohoršil. Příjemné překvapení se skrývá na čtrnáctém místě, kam z minulé pětadvacítky vystřelila klasika v podobě kultovky Pulp Fiction: Historky z podsvětí. To mimo jiné značí to, že nový model Projektu 100 se návštěvníkům kin naštěstí zamlouvá.

Následující tři místa jsou ve znamení příjemných návratů. Na patnáctku o pět míst vyskočil Grandhotel Budapešť u nás populárního svérázného tvůrce Wese Andersona, o sedm pozic na šestnáctou vystoupilo také vydařené tuzemské sociální drama Petra Marka Cesta ven a na sedmnáctku se o celých sedm míst vrátila adaptace dětské klasiky Bella a Sebastián.

Fotografie z filmu  / Pojedeme k mořiOsmnáctá pozice patří komediální trvalce Jedna za všechny, která už je ale pomalu na ústupu a je možné, že příští týden už se o ní nebudeme zmiňovat. Totéž v podstatě platí i pro režijní debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři, který popadal o šest míst na devatenáctku a k utrženým osmi milionům korun mu chybí už jen zhruba šedesát tisíc. Bizardérii týdne však najdeme na samém chvostu žebříčku, kam o celých šestačtyřicet (!) pozic vyšplhal zázanam koncertu představitelů údajně populárního disneyovského seriálu Violetta s názvem Violetta koncert

Příští týden odstartují v kinech pouhé dvě premiéry, jejichž komerční potenciál je dost nevyzpytatelný. Na jedné straně se těšte na nekorektní westernovou komedii Setha MacFarlana Všechny cesty vedou do hrobu, na té druhé pak na ne zrovna vlídně přijaté drama Grace, kněžna monacká.

TOP 20: VÍKEND OD 5. 6. 2014

1. Na hraně zítřka 3,6 mil. (novinka)
2. Zloba - Královna černé magie 1,5 mil.
3. Zakázané uvolnění 1,3 mil. (novinka)
4. X-Men: Budoucí minulost 1,06 mil.
5. Hvězdy nám nepřály 751 tis. (novinka)
6. Sousedi 490 tis.
7. Rio 2 295 tis.
8. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 237 tis.
9. Godzilla 215 tis.
10. Bony a klid 2 200 tis.

11. Khumba 75 tis.
12. Ranhojič 57 tis.
13. Hurá do pravěku! 38 tis.
14. Pulp Fiction: Historky z podsvětí 30 tis.
15. Grandhotel Budapešť 29 tis.
16. Cesta ven 28 tis.
17. Bella a Sebastián 26 tis.
18. Jedna za všechny 25 tis.
19. Pojedeme k moři 22 tis.
20. Violetta koncert 18 tis.

 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY