Kingovo Svědectví jako tříhodinové eRko

Vydáno: 08.06.2014 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Adaptace knih Stephena Kinga jsou v kurzu - nejblíže k realizaci však má rozsáhlé Svědectví, o němž se nyní rozpovídal jeho režisér Josh Boone a slíbil, že máme čekat velké věci.
Obrázek komiksu The StandHvězdy mu přály. Režisér teenagerské romance Hvězdy nám nepřály Josh Boone nejspíš tento víkend stane na vrcholu amerického kasovního žebříčku, a tak se po nezávislé romantice Stuck in Love zároveň osvědčí jako tvůrce komerčně úspěšného titulu. Jak s tímto kreditem naloží, nám nejspíše vyjeví až jeho následující projekt, adaptace více než tisícistránkové předlohy Stephena Kinga Svědectví, jenž patří mezi autorovy čtenářsky nejoblíbenější romány...a zároveň prý nemožné zadaptovat do potřeby srozumitelného filmu.

Toto prokletí se ale Boone, kterého studio Warner Bros. vybralo mezi režiséry jako Ben Affleck, David Yates nebo Scott Cooper, pokusí prolomit. Při rozhovoru s webem Vulture zmínil: "Chystáme tříhodinovu, eRkovou verzi s úžasným áčkovým obsazením. Úplně každá z těch postav bude někdo, koho poznáte a ke komu si dokážete vytvořit vztah." Což zní jako dost ambiciózní plán na to, že za snímkem stojí studio, které se většinou do nákladných, dlouhých a nepřístupných projektů, navíc na pomezí žánru postapokalyptického hororu, moc nepouští. Snad režisér brzy odhalí slibované hvězdné obsazení snímku.

P.S. Podle Svědectví byla už v roce 1994 natočena televizní minisérie o stopáži 366 minut. Moc se ale nepovedla.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY