Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 35. týden

Kinopremiéry: Noví mutanti a křupaví mazlíčci řeší, co znamená tenet

Vydáno: 26.08.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Na konci srpna konečně dorazí do kin první letošní očekávaný velkofilm, kterým je tajemně vypadající sci-fi Tenet Christophera Nolana. Po dlouhém odkládání startuje i nevyzpytatelná a několikrát přetáčená komiksovka Noví mutanti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tenet (Tenet) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Tenet / Tenet
© Vertical Entertainment
Už to nevypadalo, ale jeden z letošních filmových vrcholů skutečně do tuzemských kin vyrazí, pandemii navzdory. Očekávané sci-fi drama je zahaleno aurou tajemna, což ale nevadí, protože za ním stojí jeden z nejuznávanějších a nejoriginálnějších tvůrců současnosti - Christopher Nolan. Ten je jako vždy na informace skoupý a nechává promlouvat pouze fantastické trailery. Hlavní roli si zahrál John David Washington, jehož doplnili Robert PattinsonKenneth BranaghElizabeth DebickiMichael Caine nebo Aaron Taylor-Johnson. První ohlasy jsou povětšinou nadšené, i když se najde i dost těch, kterým ke spokojenosti něco chybí a hovoří o poněkud překombinovaném počinu. Další slova jsou zbytečná, jasná premiéra týdne, celého léta a dost možná i celého roku.

Synopse: Hlavní zbraní hrdiny (John David Washington) je jediné slovo - TENET. V temném světě mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, v níž pro časoprostor neplatí pravidla tak, jak je známe.

Zajímavost: Název filmu je palindrom, tj. lze číst v libovolném směru a má vždy stejný význam.

Oficiální český trailer filmu Tenet / Tenet
Noví mutanti (The New Mutants) (Falcon)

Český plakát filmu Noví mutanti / The New Mutants
© Falcon
Další několikrát odkládaná premiéra míří nakonec do kin. V tomto případě ale za odklad může spíše různé přetáčení, ne úplná důvěra studia a rozpačitá produkce. Režisér a spoluscenárista Josh Boone natočil příběh ze světa X-Menů, od něhož ale všichni dávají ruce pryč a celý film pro něj byl skoro danajským darem. V hlavních rolích se krom Anyi Taylor-Joy neobjeví nikdo extra známý a tvůrce spoléhá opravdu jen na značku a dlouholetou oblíbenost a popularitu komiksovek. Zda se sázka vyplatí, je ve hvězdách, neboť velká natěšenost na film není a ani ohlasy zatím vůbec neexistují. Rozpačitá premiéra, která může dopadnout jakkoliv.

Synopse: Rahne Sinclair (Maisie Williams), Illyana Rasputin (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto da Costa (Henry Zaga) jsou mladí mutanti, které v odlehlé nemocnici drží dr. Cecilia Reyes (Alice Braga) za účelem psychiatrického pozorování. Je totiž přesvědčena, že tito mladí lidé jsou nebezpeční sami sobě i celé společnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle Moonstar (Blu Hunt), začnou se dít zvláštní věci. Pacienty najednou ovládají halucinace a vzpomínky z mládí a jejích schopnosti i přátelství podstoupí zkoušku, při níž svedou boj o to, aby vůbec vyvázli živí.

Zajímavost: Boone je velkým fandou X-Menů a vlastní velké množství komiksů.

Oficiální český trailer filmu Noví mutanti / The New Mutants
Křupaví mazlíčci (Animal Crackers) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Křupaví mazlíčci / Animal Crackers
© Bontonfilm
Animáky jsou jedna z mála jistot v kinech, protože vždycky, když máte o nějaký zájem, minimálně jeden v programech najdete. Tento týden startuje ten před třemi lety v americko-španělské koprodukci vyrobený, jehož synopse vypadá dost předvídatelně a nedá se od něj očekávat ani nějaká prvotřídní technická kvalita. Režii obstaral zkušený Tony Bancroft, jemuž pomáhal debutant Scott Christian Sava a připojil se i Jaime Maestro. Je tedy jasné, že na tato jména diváci určitě neuslyší, ale logicky se budou řídit přáním svých dětí, protože pro samotné dospělé nemá film moc smysl a ani dosavadní ohlasy nejsou zvlášť nadšené. Kvůli nutnému dabingu navíc v tuzemsku neuslyšíme překvapivě hvězdné původní hlasové obsazení. Premiéra pro rodiny.

Synopse: Owen Huntington žije pouze prací a pro svou manželku a dcerku jen těžko hledá nějaký čas. Pak ale přijde nečekané dědictví v podobě cirkusu, což by mohla být šance na změnu a opravdový rodinný život. Malý cirkus je ale na pokraji krachu, nestíhá konkurenci obrovského zábavního řetězce a všichni jeho členové už jsou postarší a všechno je bolí. Když už se to Owen chystá vzdát, objeví strýčkovo starobylé tajemství, kterým je krabice s kouzelnými sušenkami, které mohou proměnit člověka ve zvíře. A najednou je tu plno zvířat, která tančí, zpívají a předvádějí akrobatické kousky. To se ale moc nelíbí bratrovi zesnulého strýčka, který chce kouzelný cirkus získat jen pro sebe.

Zajímavost: Snímek je založen na grafickém románu, který spolurežisér Scott Christian Sava napsal pro své dvě děti.

Český trailer filmu Křupaví mazlíčci / Animal Crackers
Mezi dnem a nocí (Izmedju dana i noci) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Mezi dnem a nocí / Izmedju dana i noci
© Balkanfilm
Po delší době si na své přijdou i milovníci balkánské kinematografie, kteří mohou zajít na dva roky staré srbsko-černohorské povídkové drama. To jako svůj celovečerní debut natočil Andro Martinovic a soustředí se v něm na tři příběhy otců a synů, které jsou zasazeny do významných okamžiků evropských dějin. Ohlasů je naprosté minimum, což ale nikoho nepřekvapí, určitým lákadlem pro znalce by mohlo být, že v jedné z rolí se objeví relativně známý Lazar Ristovski. Vzhledem ke krátké stopáži a povídkovému ražení by možná snímek mohl stát za pokus i pro ty, kteří nemají s balkánským filmem žádnou zkušenost. Jedna velká neznámá.

Synopse: Tři příběhy o otci a synovi jsou zasazené do okamžiků, v nichž stála Černá Hora, ale také celá Evropa na rozcestí. První povídka se odehrává na konci druhé světové války, kdy se svět rozdělil na Východ a Západ. Ve druhém příběhu se dostáváme do období, kdy padla Berlínská zeď a v tom třetím už je po válce v Jugoslávii, v níž starší manželé ztratili jediného syna.

Český trailer filmu Mezi dnem a nocí / Izmedju dana i noci
Salvador Dalí: Hledání nesmrtelnosti (Salvador Dalí: In Search of Immortality) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Salvador Dalí: Hledání nesmrtelnosti / Salvador Dalí: In Search of Immortality
© Kino Vatra
Milovníci umění a svérázných osobností určitě ocení španělský dokument o Salvadoru Dalím, který měl široký přesah a svou stopu zanechal i v kinematografii. Režisér a scenárista David Pujol diváky láká především na to, že je vezme na všechna místa, která pro umělce něco znamenala a pokusí se odhalit, v čem spočívalo jeho kouzlo a přínos historii. V neposlední řadě slibuje i odhalení několika dokumentů, které dodnes nebyly zveřejněny. Ohlasů je zatím málo, to ale asi nikoho nepřekvapí, protože jde o záležitost pro fajnšmekry.

Synopse: Dokument zve diváky na úchvatnou pouť za životem a tvorbou malíře Salvadora Dalího. Dá nahlédnout do všech míst, která jsou s jeho dílem spojena. Nechybí tedy vesnička, kde pobýval značnou část svého života, rodné město, kde dnes stojí Divadelní muzeum Salvadora Dalího, ani zámek, který koupil své manželce.

Český trailer filmu Salvador Dalí: Hledání nesmrtelnosti / Salvador Dalí: In Search of Immortality
Štěstí je krásná věc (Bioscop)

Plakát filmu  / Štěstí je krásná věc
© Bioscop
Na nejvyšší příčky žebříčků návštěvnosti bude nepochybně útočit tuzemská komedie, z jejíž synopse už je vesměs jasné, jakým směrem se bude ubírat. Tematika rychle nabytého bohatství se dá zpracovat všelijak, tvůrci se rozhodli jít tou nejjednodušší cestou a zvolili odlehčené a vysloveně divácké pojetí, které se bude snažit hlavně pobavit. S čím máme tu čest, tedy neprozradí celovečerně debutující režisér Jiří Diarmaid Novák, který má bohaté zkušenosti s televizními dokumenty, mnohé ale napoví jméno scenáristy Jaroslava Sauera, jehož filmografie nevzbuzuje úplně důvěru. Největším lákadlem je ale pochopitelně krom žánru a tématu i herecké obsazení, neboť hlavní role ztvárnili Petra Hřebíčková a Karel Zima, dále pak hrají třeba Jan DolanskýMarek TaclíkOndřej PavelkaZdeněk Godla nebo Tomáš Jeřábek. Ohlasů je zatím naprosté minimum, tudíž nemá smysl se jimi moc řídit. Potenciální komerční hit.

Synopse: Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda dluží, kam se podívá a exekutor je u nich téměř denně. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra sto sedmdesát šest milionů korun totiž dvojici otevírá dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus.

Originální trailer filmu Štěstí je krásná věc
Vosto5: Pérák - na jméně nezáleží. Rozhodují činy! (CinemArt)

Plakát filmu  / Vosto5: Pérák - na jméně nezáleží. Rozhodují činy!
© Edison Filmhub
Zajímavý projekt Film Naživo pokračuje představením divadla Vosto5, v němž se objeví jediný český superhrdina - Pérák. Drama je kombinací historické fikce, kaskadérských kousků a částečně i prvků bojového umění, navíc se odehrává v době Protektorátu. Režisérem a scenáristou je Jiří Havelka, který si zahraje i jednu z rolí, jeho kolegy pak jsou třeba Ondřej BauerTomáš Jeřábek nebo Tomáš Měcháček. Distributor navíc tají, na jakém specifickém místě bude celé představení v sobotu 29. srpna sehráno, prozradil jen, že bude magické a zároveň paradoxní. Atraktivní premiéra.

Synopse: Akční historická fikce kombinuje prvky bojových umění a kaskadérských výstupů s typickým slovním humorem. Je to hravá interpretace dramatických událostí z období Protektorátu - horečnou činnost fiktivní odbojové skupiny - československé ligy výjimečných - téměř smete nečekaný úder zastupujícího říšského protektora Heydricha, který přijíždí udělat pořádek do Prahy. Zachrání situaci mytický československý superhrdina Pérák, který díky pérům na nohou přeskakuje pražské ohrady, tramvaje a domy a škodí fašistickým okupantům? A existuje vůbec?

Originální trailer filmu Vosto5: Pérák - na jméně nezáleží. Rozhodují činy!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu