Strážci dohlíží na Galaxii v novém spotu a v IMAX 3D

Vydáno: 06.06.2014 08:30 - | foto: facebook tvůrce

Byla by nuda, kdyby jednotlivé fáze marvelovského universa tvořily pokračování franšíz, které vyvrcholí v týmovce. Strážci galaxie mají být "ozvláštněním" naplánovaného cyklu. Stejně jako Iron Man sází na humor.
Fotografie z filmu Strážci Galaxie / Guardians of the GalaxyHumor dominuje i v prvním spotu, na který se můžete podívat níže. V kombinaci se sebeuvědomělostí, kdy se shazuje název filmu, funguje na výbornou. Až to vypadá, že by akční sci-fi komedie mohla mohla být další povedenou marvelovkou, přestože je v ní mluvící mýval a strom. Fanoušci ale Strážce Galaxie berou vážněji, jak dokazují neoficiální plakáty, které jsou v Galerii výše.

Právě pro ně jsou určeny statusy režiséra Jamese Gunna na sociální síti Facebook, kde dal na vědomí, že ačkoliv byl film konvertován do 3D, s třetím rozměrem se počítalo od samotného začátku. A ujišťuje své followery, že sám dohlížel na konverzi a postaral se o to, aby vedla k prohloubení diváckého zážitku a nebyla pouhou atrakcí, která by byla příliš okázalá. Nechybí ale ujištění, že 2D verze je plnohodnotná, ovšem s tou ve 3D je zážitek obohacen. Osobně doufám, že věty parafrázované výše má na starost PR oddělení, které je sepsalo a zveřejnilo pod profilem tvůrce, protože nikdo kloudný tuto rétoriku nemůže myslet zcela vážně.

Bradley Cooper, Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Dave Bautista ve filmu Strážci Galaxie / Guardians of the GalaxyMnohem zajímavější na celém statusu byla zmínka o změně formátu pro ty, kteří se rozhodnou navštívit Galaxii v IMAXu. Podobně jako u Temný rytíř povstal či Mission: Impossible - Ghost Protocol se formát ve vybraných scénách roztáhne a měli bychom vidět víc. Gunn slibuje, že scény sám vybíral a že by měly mít oporu ve vyprávění, a tak je otázkou, s čím příjde, protože na rozdíl od dvou zmíněných hollywoodských blockbusterů nebylo nic točeno na IMAX formát (že by dodatečná konverze jako u Quantum of Solace?).

TV Spot č. 1 k filmu Strážci galaxie (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY