Režisér filmu Pátrání po Sugar Manovi spáchal sebevraždu

Vydáno: 14.05.2014 04:44 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Švédsky režisér Malik Bendjelloul, autor dokumentárního filmu Pátrání po Sugar Manovi, který získal minulý rok Oscara za nejlepší dokumentární film, byl nalezen mrtev ve věku pouhých 36 let.
Shodou okolností zemřel švédský režisér Malik Bendjelloul jen den po švýcarském výtvarníkovi H.R.Gigerovi. Bendjelloulovi bylo pouhých 36 let, když byl nalezen 13. května mrtev ve Stockholmu, kde bydlel. Den poté sdělil Malikův mladší bratr Johar švédskému tisku, že Malik v poslední době trpěl depresemi a spáchal sebevraždu.

Bendjelloul se věnoval režii dokumentárních filmů převážně s hudební tematikou a spolupracoval s takovými osobnostmi hudby, jako jsou islandská zpěvačka Björk, anglický zpěvák Sting nebo s popovou královnou Madonnou. Byl také tvůrcem řady hudebních videí a reklam. 

Nicméně filmová veřejnost si bude tohoto režiséra pamatovat především jako autora jeho jediného celovečerního dokumentu Pátrání po Sugar Manovi, ve kterém se dva fanoušci rockového muzikanta Sixta Rodrigueze snaží vypátrat, co se s ním stalo. Film slavil nečekaný úspěch, který korunovalo získání Oscara za nejlepší dokumentární film za rok 2012.

Bohužel nyní už je jasné, že tento film zůstane jediným ve filmografii šestatřicetiletého tvůrce.

Český trailer filmu Pátrání po Sugar Manovi / Searching for Sugar Man


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY