Top 20 ČR: Novinky nikoho nezajímají, ale Rio 2 ano

Vydáno: 13.05.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: CinemArt

Pět týdnů v českých kinech a animák Rio 2 si stále drží vyrovnané tržby. The Amazing Spider-Man 2 na něj už přes milion ztrácí a posledně bronzová Divergence se tentokrát se stupni vítězů minula úplně.
Shailene Woodley ve filmu Divergence / DivergentAnimované dobrodružství papouščí rodinky Rio 2 vidělo od začátku dubna v českých kinech přes sto osmdesát tisíc diváků. Lépe už jsou na tom v TOP 20 jen žánrově podobný LEGO® příběh a Troškovy Babovřesky 2. Naopak zájem o nejnovějšího Amazing Spider-Mana 2 už výrazně klesá a výhledově se už na bedně dlouho neudrží. Bronz tentokrát připadl Cameron Diaz v komedii Jedna za všechny, která sotva o šest tisíc korun překonala sci-fi Divergence.

Na pátou příčku se v premiéře vyhoupl Ranhojič. Německé historické drama s Benem Kingsleym přilákalo do kin přes osm tisíc diváků, čímž o fous předčilo režijní prvotinu Jiřího Mádla Pojedeme k moři. Na sedmičku těsně sklouzl Captain America: Návrat prvního Avengera, kterému chybělo sotva pár vstupenek k tomu, aby si udržel šestku z minula. Na osmé místo se propadl snímek 10 pravidel jak sbalit holku a devítku si drobným, ale velmi důležitým progresem pohlídal Noe. Do první půlky se nakonec vměstnala ještě pohádka Hurá do pravěku!.

Fotografie z filmu Zvonilka a piráti / The Pirate FairyJedenáctku si udržela Zvonilka a piráti před Transcendencí, která se propadla o dvě příčky. Třinácté i čtrnácté místo zůstalo od minula beze změny se snímky Grandhotel Budapešť a Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. Na patnáctku se propadla novinka z minula Doupě s necelými třemi sty tisíci a šestnáctku si urvala premiéra snímku Violetta koncert.

Na sedmnáctku klesl již zmiňovaný LEGO® příběh a po několika týdnech se do TOP 20 vrátil s třicetinásobkem svých posledních tržeb animák Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců. Na devatenáctce stagnují Babovřesky 2 a dvacátá příčka patří české novince Hany.

Olga Havlová, Václav Havel ve filmu  / OlgaTřetí květnový čtvrtek přinese do kin hned dvě velká lákadla, která by mohla ohrozit i neotřesitelnou pozici Ria. Po šestnácti letech se dočkáme nové verze kultovního snímku Godzilla v režii Garetha Edwardse a svou slavnou premiéru si odbude také adaptace švédského bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Režisér filmu Občan Havel Miroslav Janek představí svůj dokument Olga o první choti Václava Havla a nakonec dojde i na uvedení celé trilogie Snadný prachy.

TOP 20: VÍKEND OD 8. 5. 2014

  1. Rio 2 3,1 mil.
  2. Amazing Spider-Man 2 1,9 mil.
  3. Jedna za všechny 1,3 mil.
  4. Divergence 1,3 mil.
  5. Ranhojič 856 tis. (novinka)
  6. Pojedeme k moři 741 tis.
  7. Captain America: Návrat prvního Avengera 741 tis.
  8. 10 pravidel jak sbalit holku 715 tis.
  9. Noe 643 tis.
  10. Hurá do pravěku! 545 tis.

  11. Zvonilka a piráti 426 tis.
  12. Transcendence 424 tis.
  13. Grandhotel Budapešť 403 tis.
  14. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 300 tis.
  15. Doupě 286 tis.
  16. Violetta koncert 276 tis. (novinka)
  17. LEGO® příběh 205 tis.
  18. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců 167 tis.
  19. Babovřesky 2 150 tis.
  20. Hany 144 tis. (novinka)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY