Kdo natočí Star Trek 3?

Vydáno: 10.05.2014 11:53 - Martin Bubrín | foto: Paramount Pictures

Zatímco J. J. Abrams nyní pilně připravuje sedmé Star Wars, třetí Star Trek je stále bez režiséra. Po mnoha spekulacích to však nyní vypadá na opravdového kandidáta - kdo by se mohl vydat na Enterprise?
Alice Eve, Chris Pine ve filmu Star Trek: Do temnoty / Duchovní otec Star Treku, J.J. Abrams, má právě plné ruce práce v předaleké galaxii, proto se logicky do finále nové sci-fi trilogie nevrátí. Nejprve měl třetí Trek režírovat Joe Cornish (Útok na věžák), poté se chvíli spekulovalo i o Rupertu Sandersovi (Sněhurka a lovec) nebo Carlu Rinschovi (47 róninů) - nyní to ale vypadá, že studio Paramount svěří režii očekávaného blockbusteru debutantovi...který je však se sérií spjat od úplného počátku.

Řeč je o jednom ze scenáristů (a producentů) prvních dvou Star Treků Robertu Orcim, který velmi těsně vyjednává o režii třetího dílu. I když se bude jednat o jeho vůbec první celovečerní film, nejde říct, že by šlo o nezkušeného nováčka - za sebou má již scénáře za filmech jako Transformers, Transformers: Pomsta poražených, Mission: Impossible 3 nebo The Amazing Spider-Man 2. Na nich se spolupodílel se svým dlouhodobým kolegou Alexem Kurtzmanem, který se však znovu na palubu Enterprise už nevrátí.

Vydal se totiž na režijní dráhu a do budoucna chystá Spider-Manův spin-off Venom, což nechává Orciho jako hlavního kreativního tvůrce (režie + scénář) Star Treku 3. Pokud vše klapne, jak má, mohli bychom se dalšího dobrodružství Kirka a Spocka dočkat už v roce 2016. Otázkou ale je, zda by perfektně rozjetou sérii neměl zakončit někdo trochu zkušenější...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY