Vetřelec, Nebezpečná rychlost a další "katalogovky" v plechu

Vydáno: 07.05.2014 13:00 - | foto: Twentieth Century Fox

Český trh je malý, což znamená, že u nás nevyjdou tituly, které nejsou studiem či distributorem považovány za rentabilní. Existuje ale komunita sběratelů, pro které je na prvním místě obal, obsah je až sekundární.
BD obal filmu Kapitán Phillips / Captain PhillipsVe včerejší recenzi Blu-ray Kapitána Phillipse jsme informovali, že máte na výběr mezi klasickou edicí v amarayi (plastové krabičce) a limitovanou ve steelbooku (náhled vidíte vlevo), jejichž cenový rozdíl dělá sto korun. V zítřejším zhodnocení Bratrstva neohrožených se zase dozvíte, že vydání v plechu s vloženým digipackem je bohužel vyprodáno a dolis sice bude, ale už ne v tak výstavním provedení. Balení prodává, zjistila zahraniční studia i naši distributoři, a tak tomu uzpůsobila svůj plán. Jak se zbavit ležáků, které ne a ne doprodat? Uvést stejné disky znovu na trh, ale ve steelbooku - a v limitovaném počtu kusů, což prodeje ještě navýší, když se na partnerských webech vytvoří poplašná zpráva o potenciální obtížné dostupnosti některých titulů.

A kterých titulů že se to týká? VetřelecVetřelec³ a Vetřelec: Vzkříšení, kterého si jistě zakoupí kompletisté, jimž nestačí mít doma balení v podobě vajíčka, i když budou muset oželet druhý díl, který prozatím není ve steelbooku plánován. Spěchat nemusí, pět set kusů na jednu část nějakou dobu v obchodech pobude, když se týká méně oblíbených pokračování (třetího a čtvrtého). Pro následující snímky, u nichž existence steelbookové verze překvapí, se distributor rozhodl pro vypuštění "pouhých" tří stovek kusů do oběhu: válečný velkofilm Tora! Tora! Tora!, akční kult Nebezpečná rychlost, sedmdesátkový "městský" thriller Francouzská spojka a povedené, protože nepříliš nákladné Schumacherovo válečné drama Tábor tygrů a historický biopic Poslední skotský král

BD obal filmu Bratrstvo neohrožených / Band of BrothersVšechny snímky budou obsahovat původní disky, což znamená, že u více než poloviny z nich budeme ochuzeni o bonusové materiály. U Vetřelců sice bude možné zvolit mezi kinoverzí a prodlouženým sestřihem i několika komentářovými a hudebními/zvukovými stopami, ale zákazník by marně hledal celovečerní film o filmu, obsáhlou galerii obrázků ad. Stejné - s výjimkou přítomnosti několika sestřihů - platí i pro Nebezpečnou rychlost a Francouzskou spojku (na DVD v zahraničí prodávaných ve dvoudiskové podobě). Kompenzací bude pouze uvedení Statečného srdce, které bude dvoudiskové a bude obsahovat nový - převážně dokumentární, minimálně dvě hodiny trvající - materiál.

Na to, jak steelbooky budou zepředu vypadat, se můžete podívat níže. V diskuzi nám můžete zanechat vzkaz, za který vyhodíte své poctivě vydělané peníze (cena je u jednoho stanovena na 499,- a vychází v posledním květnovém týdnu). 


BD obal filmu Vetřelec / AlienBD obal filmu Vetřelec³ / Alien³














BD obal filmu Vetřelec: Vzkříšení / Alien: ResurrectionBD obal filmu Statečné srdce / Braveheart














BD obal filmu  / Tora! Tora! Tora!BD obal filmu Nebezpečná rychlost / Speed














BD obal filmu Poslední skotský král / The Last King of ScotlandBD obal filmu Tábor tygrů / Tigerland














BD obal filmu Francouzská spojka / The French Connection


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY